Societate

2017-04-18, 14:10:08

Un tânăr din Slatina a reuşit să returneze, cu ajutorul Facebook-ului, un rucsac cu acte şi bani

Cosmin Drăgulescu, un tânăr din Slatina, a reuşit să identifice cu ajutorul prietenilor de pe Facebook proprietara unui rucsac pe care acesta l-a găsit, sâmbătă, în centrul oraşului şi în care se aflau acte de identitate, cele ale unui autoturism şi o sumă importantă de bani, el returnând bunurile pierdute, chiar în a doua zi de Paşte. Momentul returnării actelor şi banilor a fost filmat şi postat pe site-ul de socializare.

Tânărul a găsit în centrul municipiului Slatina un rucsac în care se regăseau actele de proprietate ale unui autoturism, asigurarea, un permis de conducere, dar şi un portofel cu alte acte şi cu suma de 2.700 lei. Tânărul a fotografiat cartea de identitate pe care a găsit-o în rucsac, aparţinând unei femei, şi a postat-o pe Facebook rugându-şi prietenii să-l ajute să o găsească pe femeie.

Cosmin Drăgulescu a reuşit să identifice proprietara bunurilor pierdute, chiar în a doua zi de Paşte. El a fost contactat de soţul proprietarei rucsacului, căruia i-a cerut să descrie documentele conţinute.

„Sâmbătă, în timp ce mă plimbam cu copilul pe Esplanadă, am găsit un rucsac de femeie cu un portofel, cu documente ale maşinii - certificatul de înmatriculare, asigurarea, un portofel cu buletinul pe care cred că l-aţi mai văzut pe Facebook. Mulţumesc celor care l-au share-uit şi m-au ajutat să o găsesc. Are şi nişte bănuţi pe aici, nişte carduri, nişte iconiţe, card de sănătate şi aşa mai departe. Prima dată am fost contactat de proprietar, apoi l-am sunat să văd dacă ştie ce a pierdut soţia dânsului, dacă recunoaşte câteva elemente din poşetuţă. Am vorbit cu el şi au avut un Paşte cam nefericit şi acum încercăm să le facem o bucurie”, a spus Drăgulescu.

Tânărul a filmat toată întâmplarea şi a postat-o pe Facebook. Cosmin Drăgulescu a refuzat orice recompensă de la familia care pierduseră rucsacul în care să găseau bani şi acte.

Cei doi soţi au povestit că banii pierduţi erau pentru cumpărăturile pe care doreau să le facă pentru botezul copilului lor, care a fost programat pentru săptămâna viitoare.

Gestul tânărului din Slatina a generat un val de aprecieri, pe Facebook, internauţii comentând pozitiv.

„Gest incredibil din partea unui om cu un caracter mare. Felicitări, Cosmin Drăgulescu. Respect!”, a scris unul dintre utilizatorii site-ului de socializare.

Comentarii

Redacţia

2017-04-18 14:10:08

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro