Social

2019-07-31, 12:15:10

Un tehnician dentar şi un inginer, primii solicitanţi din judeţul Olt ai primei de inserţie de 1.500 de lei

Primii absovenţi care s-au angajat, imediat după finalizarea studiilor, au solicitat subvenţia de 1.500 de lei. Statul acordă absolvenţilor promoţiei 2019, care se încadrează în muncă în termen de 60 de zile de la finalizarea studiilor, o primă de inserţie. Cei 1.500 de lei se acordă în două tranşe.

Absolvenţii înregistraţi la AJOFM Olt, care în termen de 60 de zile de la absolvire se încadrează în muncă, beneficiază de o primă de inserţie în valoare de 1.500 de lei. Potrivit datelor furnizate de AJOFM Olt, până în acest moment doi absolvenţi au solicitat sprijinul financiar. Cei doi tineri s-au încadrat ca tehnician dentar, respectiv inginer.

„Banii se acordă în două tranşe. Prima tranşă, în valoare de 750 de lei, se acordat în momentul angajării, iar cea de-a doua, după expirarea perioadei de 12 luni de la angajare. Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt a înregistrat două astfel de dosare, până în acest moment”, a precizat purtătorul de cuvânt al AJOFM Olt, Elena Iordache.

Absolvenţii instituţiilor de învăţământ şi absolvenţii şcolilor speciale, în vârstă de minimum 16 ani, care, în termen de 60 de zile de la absolvire, se înregistrează la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă şi se angajează cu normă întreagă pentru o perioadă mai mare de 12 luni, beneficiază, din bugetul asigurărilor pentru şomaj, de o primă de inserţie egală cu de trei ori valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data încadrării. Valoarea indicatorului social de referință este de 500 de lei.

Persoanele care beneficiază de prima de inserţie au dreptul la menţinerea primei acordate şi în situaţia în care, în perioada de 12 luni de la angajare, le încetează raportul de muncă sau de serviciu la primul angajator şi se încadrează, în termen de 30 de zile, la un alt angajator, în condiţiile în care încadrarea în muncă la cel de-al doilea angajator se realizează în aceleaşi condiţii, respectiv cu normă întreagă, pentru o perioadă mai mare de 12 luni.


Comentarii

Redacţia

2019-07-31 12:15:10

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...