Politică

2021-01-06, 09:01:26

USR a propus în coaliție un algoritm european de împărțire a prefecților

Liderii coaliției de guvernare au discutat, marți, despre sistemul de împărțire a județelor în care partidele membre, PNL, USR-PLUS și UDMR, își vor nominaliza prefecți, au relatat surse din coaliție pentru ȘTIRIPESURSE.RO.


Numărul prefecților care revine fiecărui partid, agreat în coaliție, este următorul: PNL - 23 de prefecți, USR PLUS - 14 prefecți, UDMR - 5 prefecți. USR a propus marți, în ședința coaliției, un sistem de 'trageri' pe model european a județelor care revin fiecărei formațiuni.

„E vorba de sistemul de ordine de opțiuni folosit și în instituțiile europene”, au spus surse din USR pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

Sistemul este asemănător celui propus de USR la împărțirea funcțiilor de premier și președinte al Camerei Deputaților: PNL va alege primul județul în care să aibă prefect, după care vor alege USR PLUS și apoi UDMR.

Guvernul Cîțu a discutat în primă lectură, săptămâna trecută, un proiect care scoate prefecții din categoria înalților funcționari publici și funcția devine de demnitate publică, astfel că prefecții devin politici și pot fi numiți din rândul partidelor.

Comentarii

Redacţia

2021-01-06 09:01:26

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...