Politică

2019-09-10, 14:26:58

USR-PLUS a „confiscat” o bancă din Slatina, ca să strângă semnături pentru Dan Barna

Reprezentanţii Alianţei USR-PLUS au amplasat un cort pentru strângerea de semnături de susţinere a candidatului la prezidenţiale, pe un trotuar din Slatina, ocupând abuziv şi o bancă, mobilierul urban fiind „confiscat” astfel de membrii partidului politic.

Cortul ce are imprimată pe una dintre laturi faţa lui Dan Barna, preşedintele USR şi candidatul Alianţei 2020 la prezidenţiale, a fost amplasat pe un trotuar de pe strada Primăverii, din Slatina, vizavi de sediul Poliţiei Municipale.

Cei de la USR-PLUS au ocupat şi o parte a mobilierului urban, deşi autorizaţia lor vizează doar domeniul public, anume trotuarul. Conform, Hotărârii Consiliului Local 311/2018, partidul politic poate fi amendat de Poliţia Locală cu o sumă cuprinsă între 500 şi 1.000 lei, pentru „nerespectarea amplasamentelor aprobate, avizate sau autorizate, a chioşcurilor, rulotelor, tonetelor, pavilioanelor, corturilor, umbrelelor, tarabelor şi altor construcţii cu caracter provizoriu”.

Contactat telefonic, preşedintele USR Olt, Silviu Anton, a declarat că banca este folosit drept „ancoră” pentru pavilion, iar slătinenii pot să stea la umbră. El a mai confirmat că aceeaşi bancă a fost ocupată de partidul politic şi la europarlamentare.

„Autorizaţia specifică zona, dar tot acolo l-am avut şi data trecută şi dacă n-a fost nicio problemă, l-am pus şi acum. Este oarecum ancorat de ceva ca să nu lovească maşini sau mai ştiu eu ce. O folosim ca susţinere şi până la urmă şi lumea stă la umbră. Poate să stea oricine, oricând”, a declarat Anton.

Comentarii

Redacţia

2019-09-10 14:26:58

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...