Eveniment

2019-02-12, 14:06:47

Vacanţă de coşmar. Un slătinean, în stare gravă la un spital din Bulgaria, după un accident teribil pe o pârtie de schi. Autorităţile fac eforturi să-l transfere în ţară

Un slătinean de 42 de ani se află în stare gravă la un spital din Sofia, după ce acesta a suferit un accident cumplit pe o pârtie de schi din staţiunea Bansko, Bulgaria. Autorităţile încearcă să-l transfere în ţară, însă starea pacientului, care a suferit o hemoragie cerebrală, nu permite.

În vacanţa intersemestrială, câteva familii de slătineni au plecat la schi în staţiunea Bansko, din Bulgaria. În timp ce grupul se afla pe pârtie, în încercarea de a-şi proteja copilul, slătineanul de 42 de ani a fost grav lovit de un alt schior.

Neurologul de la Spitalul Slatina, Renică Diaconescu, care s-a implicat în acest caz, spune că slătineanul a ajuns în stare comatoasă la un spital din capitala Bulgariei.

„Un tânăr de 42 de ani, care a plecat cu familia şi cu prietenii la schi în Bulgaria, la Bansko, a suferit un traumatism cranio-cerebral, după ce a fost lovit de un schior pe pârtie. L-au intrenat aproape în şoc termic, în stare comatoasă, la Spitalul Sfânta Anna din Sofia. Situaţia lui nu este foarte bună”, a spus Renică Diaconescu.

Medicul spune că se fac eforturi disperate pentru ca slătineanul să fie mutat la o clinică de specialitate din ţară, însă doctorii bulgari nu îşi dau acordul pentru transfer.

„Familia îmi este apropiată, lucrează în sistemul sanitar, şi m-a rugat să mă implic pentru că acolo, se pare, nu au putut colabora cu medicii. Am vorbit cu Raed Arafat şi m-a asigurat că ei ne dau verde pentru un elicopter care să plece din ţară şi să-l preia. Am vorbit şi cu ministrul Sănătăţii şi se interesează de caz. Şeful Societăţii de Neurochirurgie, profesorul Dafin Mureşan, de la Cluj, trimite un transport de medicamente în Bulgaria. A vorbit direct cu managerul spitalului, pentru că aceste medicamente nu se folosesc acolo. Astfel, de la Cluj pleacă un transport cu două sute de fiole din acest medicament, doză mare pe zi ca să poată ieşi din această hemoragie cerebrală. Vorbesc permanent cu familia. Au vrut să-i facă o intervenţie şi noi nu am fost de acord. Am vorbit cu neurochirurgii noştri, să sperăm că se echilibrează şi ne dău drumul să-l transferăm”, a conchis medicul Renică Diaconescu, care s-a implicat personal în acest caz.  

Comentarii

Redacţia

2019-02-12 14:06:47

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...