Actualitate

2019-07-23, 10:41:36

Vara, cel mai bun moment să îți reamenajezi locuința - Prinde reducerile din magazinele Home&Deco

Indiferent că locuiești într-o casă de dimensiuni generoase sau într-un apartament mic, cu siguranță simți nevoia să schimbi câte ceva în spațiul unde stai. O redecorare a locuinței nu e o idee rea. Insă, ce faci dacă nu stai prea bine cu banii? Pui în aplicare planul B și redecorezi cu multă imaginație și cu ce sumă ai în buzunar. Înainte să treci la acțiune, documentează-te puțin: uită-te la filmulețe pe Internet, citește blogurile unor designeri, caută poze pe Pinterest, vizitează magazinele de decorațiuni interioare sau, mai simplu, citește acest articol.

Începe reamenajarea casei în timpul verii

Specialiștii spun că cel mai bun moment în care să începi redecorarea unei case este vara. Când toată lumea pleacă în concediu, tu îți pregătești spațiul de locuit pentru toamnă și iarnă. Și totuși, de ce vara? Explicația e simplă: dacă vrei să faci o reamenajare serioasă, care implică dărâmat de pereți, zugrăvit și alte munci ce necesită o mână de meșter, vara găsești mai ușor specialiștii. În plus, toate substanțele folosite vor avea timp să se usuce, riscul că vremea capricioasă să-ți dea peste cap planurile este mai mic, iar curățenia și aerisirea încăperilor se vor desfășura în condiții mai bune. Apoi, tot vara începe sezonul reducerilor la produsele de amenajare și la decorațiuni.

Reduceri de august

Suntem obișnuiți să vedem prin toate magazinele reduceri și promoții la haine, indiferent de anotimp. Dar când găsești reduceri la articole de mobilier? Sau la faianță? Sau la veioze și cutii de depozitare? Marile magazine de decorațiuni interioare, atât din mediul offline, cât și online, au obiceiul să acorde reduceri în luna august. E bine de știut că această perioadă magică durează în medie 2 - 4 săptămâni, însă reducerile sunt consistente și reale. De exemplu, aici găsești cam tot ce ai nevoie într-o casă, de la canapele, saltele, la accesorii pentru masă sau covoare. Reducerile au început, nu masiv, e adevărat, dar până în august nu mai este mult. Așa că, îți poți face un coș ipotetic de cumpărături.

De unde începi reamenajarea?


Dacă faci parte din categoria celor care ar vrea să își redecoreze locuința, dar nu ești specialist, atunci cu siguranță ți-ai pus și tu întrebarea “de unde încep?”. Răspunsul îl afli relativ repede, dacă apelezi la un consultant redecorări. Sau poți merge pe varianta și mai simplă: alege cu sufletul și începe redecorarea din cel mai drag colț al casei. Îți place să gătești și petreci mult timp în bucătărie? Schimbă pe aici niște lucruri. Iubești să îți bei cafeaua în sufragerie și să lenevești cu o carte în mână pe canapea? Îmbunătățește-ți zona de destindere. Sau, de ce nu, poți începe chiar cu holul, dacă simți că ești obsedat de ordine în acea zonă!

Fă-ți un plan înainte de a trece la treabă

Dacă nu vrei să fii dezamăgit de rezultatul final al operațiunii tale, atunci fă-ți un plan înainte de a arunca jumătate din lucrurile din casă:

- stabilește un buget clar pe care îl aloci redecorării
- stabilește un interval de timp în care vrei să fii cu șantierul în casă
- stabilește clar ce obiecte majore de mobilier arunci la gunoi și ce cumperi în locul acestora
- decide ce nuanțe de culori alegi
- alege dacă apelezi la un designer sau îți faci planul pe cont propriu

Orice variantă alegi, cu designer sau fără, nu uita că luna august bate la ușă și reducerile din zona home&deco te așteaptă!

Sursa foto: shutterstock.com


Comentarii

Redacţia

2019-07-23 10:41:36

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...