Actualitate

2019-04-11, 16:02:16

FOTO. Verdeţuri, pe ales în Piaţa Zahana. Trufandale olteneşti, pentru masa de Paşte

Paştele se apropie, iar Piaţa Zahana este luată cu asalt de comercianţi şi fermieri care au tarabele pline cu verdeţuri. Chiar şi micii fermieri din zonele limitrofe Slatinei au adus în cea mai mare piaţă din Slatina verdeţuri din propriile gospodării.

Zeci de bătrâne s-au înghesuit pe Aleea Macului ca să le ofere slătinenilor salată, ridichi, usturoi şi ceapă verde, urzici şi spanac. Preţurile verdeţurile de la Curtişoara, Pleşoiu sau Brebeni variază şi pot fi negociate. Astfel, preţul unei salate pleacă de la 50 de bani şi poate ajunge şi până la un 1,5 lei, în funcţie de mărimea ei. O legătură de ceapă este un leu, la fel şi usturoiul.

În Piaţa Zahana comercianţii au adus şi trufandale olteneşti. Un kilogram de castraveţi costă 7 lei, la fel şi varza de Colibaşi. Tomatele produse în solariile din judeţ nu au ajuns încă pe tarabe, însă legumicultorii olteni îşi vor face simţită prezenţa în Săptămâna Mare. Piaţa este plină în continuare de mere româneşti, un kilogram plecând chiar şi de la un 1,5 lei.

În schimb, s-au scumpit cartofii, un kilogram ajungând chiar şi la 2,8 lei. Scumpă este şi ceapa românească, un kilogram de ceapă de la Oboga se vinde cu 8 lei.

Când vine vorba de verdeţuri, oltenii au la dispoziţie o ofertă bogată, însă vor avea probleme în procurarea mielului, pentru că autorităţile au decis să nu mai autorizeze centrele temporare de sacrificare, judeţul Olt confruntându-se în ultima jumătate de an cu câteva focare de pestă porcină la Rusăneşti, Osica de Sus şi Şerbăneşti.


Comentarii

Redacţia

2019-04-11 16:02:16

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...