Sănătate

2019-05-27, 12:34:52

Veşti bune pentru mii de olteni care pleacă în vacanţă în străinătate. Ciocan: „Perioada de valabilitate a cardului european de sănătate a crescut la doi ani”

Oltenii care pleacă în vacanţă în străinătate nu vor mai fi nevoiţi să meargă an de an la CAS Olt ca să-şi procure cardul european de sănătate. Acesta are acum o valabilitate de doi ani de la data emiterii.

Valabilitatea cardului european a fost extinsă la doi ani. Astfel, toate cardurile care sunt eliberate în această perioadă au o valabilitate de doi ani, însă măsura nu se aplică şi pentru cele care au fost emise anul trecut.

„Perioada de valabilitate a cardului european şi a certificatului provizoriu de înlocuire pentru cardul european de asigurări de sănătate a fost modificată de la un an la doi ani de la data emiterii pentru cardurile europene şi certificatele provizorii noi. Măsura a fost luată în vederea alinierii valabilităţii documentelor emise în România cu cele emise în alte state comunitare”, a spus preşedintele CAS Olt, Florin Ciocan.

De la începutul anului şi până acum, la nivelul judeţului au fost eliberate 418 carduri europene de asigurări de sănătate.

În 2018, CAS Olt a primit 3.147 cereri pentru eliberarea cardului european de sănătate, fiind distribuite 3.057 carduri şi 90 de certificate provizorii.

Cardul european de sănătate poate fi utilizat pe teritoriul statelor membre UE, iar cu ajutorul lui asiguratul primeşte gratuit asistenţă medicală de urgenţă. Acest card nu poate fi folosit în situaţia în care asiguratul se deplasează într-un stat membru al UE în vederea beneficierii de tratament medical.

Comentarii

Redacţia

2019-05-27 12:34:52

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...