Comentariul Gazetei

2016-12-11, 15:00:52

Veteranii de război, umiliţi de Guvernul Cioloş

Veteranii de război ar trebui să reprezinte pentru fiecare naţie simbolul curajului şi devotamentului şi de aceea ar trebui să fie mereu omagiaţi. Din păcate, politicienii de azi nu mai au niciun respect faţă de valorile poporului român fără de care noi poate nu am fi existat pe acest pământ. Ceea ce trăiesc veteranii de război în această perioadă este o adevărată umilinţă şi jignire, iar Guvernul Cioloş demonstrează încă o dată că pentru el primează interesul personal şi nu al acestui popor.

 

Deşi în ultimii zece ani veteranii de război au beneficiat de creşterea anuală a ajutorului de căldură pentru acoperirea unei părţi din costul chiriei, energiei electrice şi energiei termice pentru nevoi casnice, Guvernul a hotărât ca în 2016 să nu mai indexeze acest ajutor. Asta în condiţiile în care preţurile la produsele nealimentare şi servicii au crescut în acest an, iar Guvernul avea toate motivele să majoreze acest ajutor. Iar pentru a-i umili şi mai mult pe veteranii de război, Guvernul a adoptat o hotărâre în acest sens în care stipulează că ajutorul pentru 2016 va fi de 335 lei, adică fix cât a fost şi anul trecut. Ceea ce mă irită şi mai tare şi devine de neînţeles este de ce a mai fost nevoie ca Guvernul să adopte o hotărâre în acest sens, din moment ce cuantumul ajutorului a rămas acelaşi? Şi când îi aud pe preşedintele Iohannis şi subordonatul său Cioloş că luptă pentru bunăstarea românilor, mi se face greaţă.

 

Aceasta nu este singura umilinţă trăită de veteranii de război în acest an, după ce la data de 1 iunie aceştia au început să primească somaţii de la administraţiile fiscale prin care erau înştiinţaţi că trebuie să plătească impozit pentru casă, terenuri şi maşini. În timp ce personaje care au făcut figuraţie la Revoluţie beneficiază în continuare de multe facilităţi, veteranii de război care au luptat în Al Doilea Război Mondial şi în Teatrele de Operaţii sunt umiliţi în ultimul hal. Halal preşedinte şi premier şi halal ţară care nu ştie să-şi răsplătească veteranii pentru care interesul naţional a fost mai presus de propria lor viaţă şi care s-au jertfit pentru ca nouă să ne fie mai bine. Dar ce mai este normal într-o ţară în care nonvalorile sunt la putere? Este şi una din cauzele pentru care am ajuns în situaţia asta, ca naţie.

 

Poate fiecare dintre noi, cu siguranţă, a avut de-a face, la un moment dat, cu persoane aflate în funcţii de conducere şi care aveau, mai mult sau mai puţin, lacune profesionale şi am exclamat: Oare cum a ajuns acest om în această funcţie? Astfel de elemente nu au nicio jenă în a ocupa aceste funcţii, chiar dacă nu au pregătirea necesară, iar, din nefericire, aceste exemple se regăsesc în Guvernul de tehnocraţi condus de Cioloş.


 

Comentarii

Redacţia

2016-12-11 15:00:52

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro