Sport

2019-05-06, 15:25:49

Victorina Bora, după înfrângerea cu Brăila: „Nerespectarea indicaţiilor tactice ar trebui să aibă repercusiuni asupra jucătoarelor”

CSM Slatina are şanse minime de a evita barajul de promovare/retrogradare după eşecul suferit pe teren propriu cu Dunărea Brăila, scor 18-22. Antrenoarea grupării slătinene, Victorina Bora, a fost extrem de supărată pe jucătoare după meci. Aceasta le-a reproşat că nu au respectat indicaţiile tactice şi a considerat că meciul s-a rupt din cauza ratărilor Geaninei Drăghici, jucătoare care a evoluat sporadic.

Pentru a evita barajul, CSM Slatina avea nevoie de o victorie cu Dunărea Brăila. Din păcate, gruparea slătineană s-a văzut învinsă, deşi la un moment dat a reuşit să preia conducerea pe tabelă, ba chiar să se distanţeze la patru goluri. Din minutul 45, Brăila a revenit spectaculos. Cu un portar advers în zi de graţie, dar şi cu o linie de 9 metri a grupării slătinene care nu a funcţionat, coroborat cu câteva ratări din zona semicercului, handbalistele pregătite de Victorina Bora au mai marcat doar două goluri în ultimul sfert de oră, insuficient pentru a câştiga partida.

Întrebată unde s-a decis meciul, Victorina Bora, a fost extrem de acidă la adresa jucătoarelor.

„La ratările domnişoarei Geanina Drăghici. Trei aruncări de la semicerc, una pe mijlocul porţii. Din păcate, acesta este handbalul. Am pregătit jocul, am spus foarte clar că portarul lor, Dobre, apără foarte bine în dreapta jos şi nimeni nu are voie să arunce în colţul scurt. În colţul scurt a aruncat şi Adina Cîrligeanu, într-un moment foarte important, de două ori Clara, în acelaşi colţ”, aşa şi-a început declaraţia de după meci antrenoarea grupării slătinene.

Victorina Bora a admis, totodată, că nu o singură jucătoare este responsabilă pentru pierderea meciului, accentuând faptul că dezechilibrul s-a produs într-un moment cheie, când Geanina Drăghici a ratat.

„Nu o singură jucătoare este responsabilă, am spus că la ratările Geaninei Drăghici s-a rupt meciul. Nu ea a pierdut meciul, am spus că momentele alea au fost foarte importante. Prin prisma scorului la momentul respectiv şi a faptului că au fost aruncări de la 6 metri. Nu că a pierdut ea. Meciul l-am pierdut toate, începând cu mine şi terminând cu ultima jucătoare”, a mai precizat Bora.

Raluca Dăscălete, jucătoare care a avut câteva aruncări din linia de 9 metri, ratate, a fost, de asemenea, criticată la finalul confruntării.

„Noi, după cum ştiţi, nu prea avem aruncări de la 9 metri. Raluca Dăscălete nu a jucat absolut nimic, nu se poate ca un inter de talia ei să arunce doar pe colţul scurt, doar pe mijlocul porţii, doar la braţele portarului... acelaşi lucru l-a făcut şi la Galaţi. Într-adevăr, nici Vădineanu nu a făcut un joc bun... Nu ştiu ce au gândit, ce au crezut. Am pregătit meciul într-un anumit fel. Nerespectarea indicaţiilor tactice ar trebuie să aibă repercusiuni asupra lor”, a mai spus Victorina Bora.

Antrenoarea grupării slătinene, Victorina Bora, consideră că, prin prisma evoluţiilor per ansamblu, echipa nu ar fi trebuit să ajungă, la fel ca în stagiunea trecută, la baraj. De altfel, aceasta a precizat că această situaţie nu mai poate fi evitată, indiferent de rezultatele contracandidatelor.

„Nu cred că merităm să mergem la baraj, cred că am avut un parcurs echilibrat, nu au putut să strângă rândurile, din păcate se vede. Oana Chitacu este accidentată, atât cat a putut, a făcut tot ce a depins de ea... astea au fost schimbările pe care le-am avut la dispoziţie. Dar şi aşa, nu avem nicio scuză. Meciul nu l-a câştigat Brăila, l-am pierdut noi. Îmi pare rău, era munca lor, nimeni nu le-a dat nicio şansă la începutul campionatului, păcat că nu au reuşit să încheie frumos, pentru că, practic, campionatul s-a încheiat pentru noi. Nu cred că mai stăm la mâna rezultatelor, cărţile s-au făcut”, a conchis Victorina Bora.

La baraj, CSM Slatina va avea ca adversară o formaţie din Divizia A. Prin urmare, nu se pune problema retrogradării, diferenţa de valoare între formaţiile din prima ligă şi cele din eşalonul secund este enormă.

Comentarii

Redacţia

2019-05-06 15:25:49

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...