Sport

2018-12-05, 15:51:12

Victorina Bora şi Gheorghe Tadici, antrenorii ce mizează pe jucătoare autohtone

Echipele CSM Slatina şi HC Zalău sunt singurele formaţii de la nivelul Ligii Naţionale care nu au în lot jucătoare străine. Victorina Bora, dar şi Gheorghe Tadici sunt cei doi tehnicieni de pe prima scenă a handbalului care dau credit jucătoarelor autohtone. De la promovare, pe la CSM Slatina a trecut o singură jucătoare din străinătate, macedoneanca Angela Todorovska, care în această iarnă a plecat la CS Dacia Mioveni.

Într-un campionat puternic, în care cele mai multe formaţii care se bat la primele locuri au un schelet de jucătoare străine, mai există încă echipe care mizează pe handbaliste autohtone. Este cazul echipei CSM Slatina, care are în lot doar românce. Victorina Bora a dat credit jucătoarelor autohtone şi pe cât posibil şi celor foarte tinere, slătinence, cum ar fi Elena Fulgoi sau Elena Nagy.

HC Zalău este, de asemenea, cealaltă grupare din Liga Naţională care dă şansă doar jucătoarelor autohtone. De altfel, Gheorghe Tadici a declarat în repetate rânduri că nu este de acord cu importul jucătoarelor, în condiţiile în care există destule handbaliste talentate la nivel naţional.

CSM Slatina a avut, de la promovarea în Liga Naţională, o singură jucătoare străină. Este vorba despre Angela Todorovska, transferată în vară de la Dinamo Bucureşti, dar care în această iarnă a plecat la divizionara A, CS Dacia Mioveni. Centrul de 22 de ani din Macedonia a evoluat destul de puţin în tricoul grupării pregătite de Victorina Bora, despărţirea fiind previzibilă.Comentarii

Redacţia

2018-12-05 15:51:12

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...