VIDEO. 10 persoane ridicate de poliţişti şi duse la audieri, în percheziţiilor de vineri dimineaţa

10 persoane au fost ridicate de poliţişti, vineri dimineaţa, în urma celor 98 de percheziţii desfăşurate în 22 de judeţ, printre care şi Olt.

Totodată, în urma percheziţiilor, politistii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Olt au depistat 2.300 kilograme tutun foi, 300 kilograme de tutun mărunțit, 4.500 de țigarete netimbrate, patru instalații artizanale de prelucrat tutun, două instalații de injectat tutun în tuburi țigarete, 28.100 de tuburi pentru țigarete, 39 de telefoane mobile şi a fost ridicată suma de 12.700 de lei.

98 de percheziții în 22 de județe și în Capitală, dintre care 12 în Olt, sunt desfășurate în această dimineață, de polițiștii de investigare a criminalităţii economice, sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice din Inspectoratul General al Poliției Române.
Perchezițiile au loc pe raza municipiului Bucureşti și a județelor Dâmbovița, Călărași, Ilfov, Olt, Dolj, Argeș, Arad, Bihor, Ialomiţa, Ilfov, Botoșani, Buzău, Cluj, Constanța, Covasna, Gorj, Hunedoara, Sibiu, Timiș, Prahova, Tulcea și Vâlcea, la persoane bănuite de comercializarea ilegală de tutun, la depozite şi la oficii utilizate pentru livrarea tutunului prelucrat.

Cele 12 percheziții din județul Olt sunt în: Caracal- 1; Rotunda - 2; Redea - 1; Bucinișu - 2; Băbiciu - 1; Drăgănești Olt - 3; Izvoarele - 1; Nicolae Titulescu - 1.

Potrivit polițiștilor, în perioada 2017-2019, cetățeni bulgari și români ar fi introdus, în mod frecvent, în România, tutun și frunze de tutun, prezentând la punctele de trecere a frontierei documente de însoțire a mărfii cu destinatar societăți comerciale din alte state din Uniunea Europeană.

În realitate, tutunul nu părăsea România, era descărcat în diferite locații clandestine din țară și transportat ulterior spre locul de prelucrare, fiind comercializat, folosindu-se, de regulă, serviciul de curierat.

„Tutunul prelucrat ar fi fost promovat la vânzare în mediul online, pe site-urile de comerţ electronic, unde vânzătorul s-ar fi prezentat cu date de identificare false, folosind numere de telefon ale unor cartele prepay”, se arată într-un comunicat remis de IPJ Olt.

Activitățile se desfășoară în cinci dosare penale, instrumentate de polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice și Serviciile de Investigare a Criminalităţii Economice Călăraşi, Dâmbovița, Olt și Teleorman, sub supravegherea Parchetelor de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 București, Parchetului de pe lângă Judecătoria Olteniţa, Parchetului de pe lângă Judecătoria Găești, Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal și Parchetului de pe lângă Judecătoria Alexandria.