Eveniment

2020-03-31, 18:58:17

VIDEO. Al cincilea caz de coronavirus, confirmat în Olt: O femeie în vârstă de 72 de ani, din Sârbii Măgura care a fost internată la Spitalul Gerota

O femeie în vârstă de 72 de ani, din Sârbii Măgura, este cel de al cincilea caz confirmat cu COVID-19 din judeţul Olt.

Femeia a fost surprinsă în timp ce este adusă, cu autospeciala ATPVM a ISU Olt, la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Slatina.

Potrivit primarului din Sârbii Măgura, Lucian Tănase, femeia a fost internată la Spitalul Gerota din Bucureşti. A fost externată şi se afla în izolare la domiciliu, însă ultimul test făcut pentru COVID-19 a fost pozitiv.

„A fost ridicată cu izoleta. Ar fi fost internată la Spital la Bucureşti, şi a fost trimisă acasă A stat izolată, dar a venit vremea să-i facă testul şi a ieşit pozitiv. Locuia singură, am înţeles că avea şi probleme cu inima”, a declarat Tănase. 

În judeţul Olt sunt alte patru cazuri de COVID-19 confirmate, 189 de persoane în carantină şi peste 1.600 în izolare la domiciliu. 

Luni seara, un copil în vârstă de doar un an şi două luni, revenit cu familia din Anglia a fost confirmat cu coronavirus, fiind al patrulea caz din judeţ. Copilul şi părinţii săi au ajuns în Slatina, în data de 24 martie, intrând în izolare la domiciliu. Patru zile mai târziu, copilului i s-a făcut rău și a fost internat la Spitalul Județean unde i s-a făcut testul pentru COVID-19. Băiatul a fost transferat la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş din Bucureşti.

Primul oltean depistat cu coronavirus este caracaleanul de 51 de ani, care pe 6 martie a fost internat la Spitalul de Boli Infecţioase Craiova. Bărbatul se întorsese din Italia cu un autocar în care a călătorit şi un sucevean depistat şi el pozitiv. Săptămâna trecută, caracaleanul a fost declarat vindecat şi a fost externat. Al doilea caz este cel al tânărului de 22 de ani, originar din Slatina, care s-a întors din Italia prin Vama Nădlac. Acesta a fost imediat carantinat la Arad şi testat, iar o zi mai târziu a ajuns în carantină la Slatina unde a primit şi rezultatul testului, pozitiv. Bărbatul a fost transferat la Craiova. Al treilea caz este al unei tinere de 21 de ani, din Slatina, care se întorsese din Marea Britanie. Femeia a fost transferată la Bucureşti.
Comentarii

Redacţia

2020-03-31 18:58:17

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...