Învăţământ

2018-07-12, 16:41:32

VIDEO. Elevii olteni cu nota zece la Evaluarea Naţională şi bacalaureat, premiaţi de Guvern

Absolvenţii olteni de clasa a VIII-a şi a XII-a, care au reuşit să ia nota maximă la examenele de final de an, vor primi bani de la guvern pentru performanţa lor.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, joi, la începutul şedinţei de guvern că susţinerea copiilor şi a tinerilor cu performanţe şcolare este un obiectiv al Cabinetului pe care îl conduce.

„Pentru că apreciem şi vrem să încurajăm performanţele şcolare, vom aproba astăzi stimulente financiare pentru absolvenţiic are au obţinut media 10 atât la Evaluarea Naţională, cât şi la examenul naţional de bacalaureat. Susţinerea copiilor şi a tinerilor cu performanţe şcolare este un obiectiv al politicilor educaţionale promovate de Guvernul României şi care este în acord cu programul de guvernare. Vreau să-i felicit pe toţi cei care au obţinut performanţe la Evaluarea Naţională dar şi la examenul de bacalaureat şi să le doresc mult succes în continaure”, a afirmat ea.

Câte o mie de lei vor primi absolvenţii clasei a VIII-a. În judeţul Olt au luat nota maximă elevii Alexandru Gabriel Vasile, Andreea Dobre, Gabriela Logofătu, Cristina Mărgheanu, Diana Țolu și Anastasia Ștefănescu, toţi de la Școala Gimnazială „Eugen Ionescu” Slatina, Andrada Chelu de la Școala Gimnazială „Mihail Drumeș” Balș, Mioara Nica de la Școala Gimnazială „Constantin Brâncoveanu” Slatina, Teodora Ștefu de la Colegiul „Nicolae Titulescu” Slatina şi Gabriela Andreea Mînzală de la Colegiul Național „Ion Minulescu” Slatina.

3.000 de lei reprezintă premiul acordat absolvenţilor de liceu cu notă maximă la bacalaureat: Roxana Diana Căprița - Colegiul Național „AI Cuza” Corabia și Ștefania Pițigoi - Liceului Teoretic „Mihai Viteazul” Caracal.


Comentarii

Redacţia

2018-07-12 16:41:32

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...