Eveniment

2021-05-11, 14:23:47

VIDEO: Un bărbat din Balş, care a tâlhărit un bătrân din Craiova, reţinut de poliţişti

Un bărbat în vârstă de 47 de ani, din Balş, judeţul Olt, a fost reținut, luni, de către polițiștii doljeni, fiind acuzat că a tâlhărit un bătrân din Craiova. Fapta a fost comisă în decembrie, anul trecut, dar suspectul a părăsit țara, între timp.


Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Dlj, Mihaela Sadoveanu, la data de 21 decembrie, anul trecut, poliţiştii craioveni au fost sesizaţi de o femeie de 43 de ani, din Craiova, cu privire la faptul că tatăl său, de 73 de ani, din localitate, a plecat de la domiciliul său în dimineaţa zilei respective şi nu a mai revenit până în prezent.


În vederea identificării persoanei în cauză, s-a constituit un colectiv de lucru care a desfăşurat activităţi de căutare a bătrânului, care a fost depistat cu sprijinul unor poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Işalniţa, pe raza comunei Almăj, în apropierea DN6 Craiova – Filiaşi şi condus la sediul poliţiei pentru stabilirea situaţiei de fapt.

Din cercetările efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că în timp ce se afla în Piaţa Centrală din Craiova, bătrânul ar fi fost abordat de un bărbat care s-a oferit să-l conducă la domiciliul său, iar după ce acesta a acceptat, l-ar fi plimbat mai multe ore cu autoturismul proprietate personală, după care i-ar fi solicitat o sumă de bani.

Ulterior, bărbatul ar fi oprit autoturismul pe un câmp de pe raza comunei Almăj, unde i-ar fi solicitat suma de 100 de lei bătrânului, care iniţial a refuzat, însă prin constrângere fizică ar fi acceptat să-i dea bărbatului suma de 150 de lei.

„După ce a intrat în posesia banilor, bărbatul l-ar fi abandonat pe bătrân pe câmp, părăsind zona respectivă cu autoturismul, în care au rămas telefonul mobil al persoanei vătămate şi bunurile cumpărate de la piaţă. Avand în vedere aspectele constatate, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvarşirii infracţiunii de tâlhărie, cercetările efectuându-se sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova. În urma activităţilor specifice şi a cercetărilor desfăşurate, în ziua de 16 februarie a.c., poliţiştii au identificat persoana bănuită de comiterea faptei respective, un bărbat 47 de ani, din Balş, judeţul Olt. În cursul zilei de ieri, bărbatul în cauză, care s-a sustras iniţial de la cercetări, părăsind ţara imediat după ce ar fi comis fapta, a fost depistat de poliţişti în localitatea Balş şi condus la sediul secţiei pentru audieri”, a menționat Sadoveanu.

Bărbatul din Balș a fost reținut pentru 24 de ore.

Astăzi, acesta urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă.

Comentarii

Redacţia

2021-05-11 14:23:47

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...