Cultură

2018-09-18, 10:38:17

Vioara lui George Enescu ajunge din nou în Olt, la Slatina şi Caracal

Turneul „Vioara lui George Enescu” a fost reluat în această toamnă şi va ajunge pe mai multe scene din ţară. Miercuri, 19 septembrie, va fi la Slatina, iar vineri, 21 septembrie, la Caracal.

Gabriel Croitoru, violonistul care are privilegiul de a cânta pe vioara Guarneri del Gesu supranumită „Catedrala”, pe care a cântat George Enescu (instrument pus la dispoziție și aflându-se în patrimoniul Muzeului Naţional „George Enescu”) şi pianistul Horia Mihail vor cânta în anul Centenarului la Alba Iulia, Deva, Tecuci, Bistriţa, Timişoara, Slatina, Caracal și în mai multe recitaluri la București.

Astfel, mâine, de la ora 19.00, cei doi muzicieni se vor afla pe scena Centrului Cultural „Eugen Ionescu”, din Slatina. Potrivit organizatorilor, invitaţiile se pot procura de la casieria Centrului, începând din această după-amiază, ora 16.00.

Vioara lui Enescu va ajunge şi pe scena Teatrului Caracal, în ziua de vineri, 21 septembrie, ora 19.00.

„A trecut peste un secol de când Geroge Enescu străbătea ţara în timpul Primului Război Mondial alături de vioara sa, pentru a-şi duce muzica către cei bolnavi, răniți în război, oameni aflați în necazuri și nevoi. Din anul 2012, același instrument, grație altruismului lui Gabriel Croitoru, violonistul care a câștigat prin concurs dreptul de a cânta la «Catedrala», cum este denumită celebra vioară construită de marele Guarneri del Gesu, continuă aceeași nobilă misiune - aceea de a duce muzica în întreaga țară, acolo unde este mai mare nevoie de ea”,
spun organizatorii turneului.

Turneul „Vioara lui George Enescu” a început pe 12 septembrie, la Alba Iulia, şi se va încheia pe 8 octombrie, la Bucureşti, în Sala Radio.

 Comentarii

Redacţia

2018-09-18 10:38:17

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...