Comentariul Gazetei

2019-10-14, 15:11:59

Vor deveni istorie programele guvernamentale din agricultură?

Iohannis se pregăteşte să instaleze în fruntea ţării guvernul său. Numele vehiculate pentru diferite portofolii nu îmi sunt cunoscute, nici nu mă interesează prea mult. Sunt însă şocată de modul cum au înţeles unii să arunce cu noroi în Programele guvernamentale din agricultură, care chiar au funcţionat. Fermierii au primit un sprijin real, iar mulţi au investit subvenţiile în solarii mult mai performante care să le asigure venituri pe termen lung.

Astfel, programe precum „Tomata”, „Usturoiul”, „Ajutorul de minimis pentru lână” sau cel mai nou anunţat privind acordarea de subvenţii fermierilor care cultivă ardei gras, vinete şi castraveţi ar putea deveni istorie. Se pare că oamenii politici care au fost până acum în opoziţie nu le văd cu ochi buni, criticile fiind aruncate deja pe piaţă.

Deşi fermierii încep să-şi facă de pe acum planuri pentru următoarele culturi, incertitudinea planează. Este nevoie ca viitorul Guvern să vină cu o gândire clară şi cât mai repede, pentru ca fermierii să nu fie afectaţi.

Comentarii

Redacţia

2019-10-14 15:11:59

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...