Naţional

2019-09-21, 09:26:54

Vremea se menţine rece în prima parte a weekend-ului. Când cresc temperaturile

Vremea se menţine rece în prima zi a weekend-ului, când temperaturile maxime nu vor depăşi 24 de grade Celsius, urmând ca gradele să urce uşor în termometre în întreaga ţară începând cu ziua de duminică, când se vor atinge până la 26 de grade şi când vom avea partea de o vreme în general frumoasă.

Meteorologul de serviciu al Administraţiei Naţionale de Meteorologie ()ANM, Diana Giurgiu, a precizat, pentru MEDIAFAX, că sâmbătă vremea se va menţine răcoroasă, chiar rece dimineaţa şi noaptea în majoritatea zonelor ţării.

„Cerul va fi variabil şi senin, iar vântul va fi moderat în regiunile estice şi sud-estice, precum şi pe crestele montane şi va sufla slab în rest. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 şi 24 de grade, iar cele minime între 2 şi 12 grade, mai coborâte în zonele depresionare, până la -4 grade în cele din estul Transilvaniei. Izolat, mai ales în depresiuni, se va produce brumă, iar pe arii restrânse, în cursul nopţii, va fi ceaţă”, spune meteorologul.

Duminică, în schimb, vremea va fi în general frumoasă, temperaturile înregistrând o uşoară creştere comparativ cu ziua de sâmbătă.

„Cerul va fi mai mult senin ziua, iar noaptea se va înnora treptat în regiunile vestice. Valorile termice, în creştere uşoară în toate regiunile, se vor situa în jurul celor caracteristice datei, dar în orele dimineţii va fi încă rece. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 şi 26 de grade Celsius, iar cele minime în general între 0 şi 14 grade. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană din sud-vest. În cursul nopţii, izolat va fi ceaţă, iar în depresiuni se va produce brumă”, informează meteorologul Diana Giurgiu.

Luni, valorile termice vor continua să crească uşor în cea mai mare parte a ţării.

„Cerul va fi variabil cu înnorări temporare şi ploi, local în regiunile intracarpatice şi zona montană aferentă şi pe arii restrânse în restul teritoriului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări izolate. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 20 şi 27 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 9 şi 17 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei, până spre 3 grade. Izolat se va semnala ceaţă”, precizează reprezentantul ANM.

Sursa: Mediafax.ro

Comentarii

Redacţia

2019-09-21 09:26:54

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...