Agricultură

2018-02-26, 12:43:25

Zăpada a venit la timp pentru culturile de toamnă şi livezi

Deşi zăpada şi vremea rece dau bătăi de cap drumarilor, această răcire este numai bună pentru agricultură. Acum, culturile de toamnă sunt acoperite de un start de omăt, iar în livezi şi vii a dispărut pericolul declanşării vegetaţiei.

Directorul adjunct al Direcţiei Judeţene pentru Agricultură Olt, Ion Anuţa, spune că acest val de zăpadă a venit la timp atât pentru cultuile din câmp, cât şi pentru arătură.

„Zăpada e foarte bună pentru toate culturile de toamnă din câmp, grâu, orz, rapiţă, şi inclusiv pentru arături pentru că se acumulează apă atât de necesară culturilor de primăvară”, a precizat Ion Anuţa.

Valul de frig este bun şi pentru livezi sau viţa de vie, care riscau să înverzească şi chiar să înflorească din cauza temperaturilor ridicate. 

„Temperaturile nu sunt foarte scăzute încât să afecteze livezile, ba, din contră. Este foarte bine că vremea s-a răcit pentru că a fost foarte cald în ultima perioadă şi exista pericolul declanşării vegetaţiei. Aşa nu mai există pericolul declanşării înfloririi. La fel este şi pentru viţa de vie. Răcirea a venit la timp”, a mai spus directorul adjunct al DAJ Olt.

Comentarii

Redacţia

2018-02-26 12:43:25

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...