Comunitate

2019-05-30, 15:16:30

Zeci de centre de prelucrare a laptelui din exploataţii, închise de DSVSA Olt. „Nu mai corespundeau din punct de vedere igienic”

În ultimii cinci ani, la nivelul judeţului au fost închise zeci de centre de prelucrare a laptelui ce erau integrate exploataţiilor. Doar în acest an au fost închise 12 astfel de centre în mai multe localităţi ale judeţului. Specialiştii olteni spun că ele nu mai îndeplineau condiţiile sanitare.

Din 2013 şi până în prezent, inspectorii DSVSA Olt au închis peste 60 de centre unde se prelucra laptele în cadrul exploataţiilor. Doar în acest an au fost închise astfel de centre în localităţile: Caracal, pe străzile Neagoe Basarab, nr. 35 şi nr. 37, strada Craioveni, nr. 167, strada Măceşului, nr. 52, strada Haralamb Lecca, nr. 16, strada Mircea Vodă, nr. 161, la Coloneşti, sat Gueşti, la Scorniceşti, sat Negreni, trei la Vulpeni şi una în satul Brăneţ, din comuna Bârza.

Din lapte de la animalele din exploataţii, fermierii produceau aici brânză.

Specialiştii DSVSA Olt spun că aceste centre au fost închise pentru că nu respectă condiţiile de igienă.

„Centrele care au primit ordonanţă de interzicere a activităţii nu mai corespund din punct de vedere igienic. Fermierii nu puteau verifica salubritatea laptelui. Aceştia au obligaţia să verifice laptele, să facă analize microbiologice în cadrul unui program de autocontrol. Nu au această posibilitate. Sunt foarte multe centre închise, pentru că nu mai respectau, din punct de vedere structural, condiţiile. Multe s-au închis şi pentru că spaţiile nu mai erau întreţinute, pentru că proprietarii nu mai aveau animale”, a spus purtătorul de cuvânt al DSVSA Olt, medicul Venera Popa. 

Comentarii

Redacţia

2019-05-30 15:16:30

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...