Sănătate

2019-06-06, 16:12:54

Zeci de medici de familie şi stomatologi din judeţ, amendaţi de DSP Olt. Ce nereguli au fost descoperite

Mai multe cabinete de medicină de familie şi stomatologice din judeţ au fost descoperite cu nereguli de funcţionare. Specialiştii DSP Olt au aplicat amenzi.

Pe parcursul lunii mai, DSP Olt a verificat 31 de cabinete de medicină de familie, 22 de cabinete stomatologice şi patru unităţi de medicină de specialitate.

Specialiştii DSP Olt au descoperit neconformităţi privind sterilizarea, lucru deosebit de grav atunci când vorbim de un cabinet stomatologic, pentru că mai multe boli pot fi transmise în urma unei vizite la stomatolog.

Totodată, medicii nu au putut face dovada asigurării cu materiale de curăţenie şi biocide, iar mai mulţi nu respectau protocoalele. Au mai fost găsite şi neconfomităţi privind gestionarea deşeurilor medicale.

DSP Olt a aplicat sancţiuni şi amenzi.

„Pentru deficienţele constatate, au fost aplicate 23 de sancţiuni, adică 14 avertismente şi nouă amenzi contravenţionale în valoare de 29.100 lei”,
se arată într-un comunicat al DSP Olt.

Comentarii

Redacţia

2019-06-06 16:12:54

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...