Eveniment

2017-10-23, 17:43:29

Ziua Armatei, comemorată la monumentul Ecaterinei Teodoroiu din Slatina, zona fiind recent reabilitată

Ceremonia cu ocazia Zilei Armatei României se va desfăşura, miercuri, la monumentul Ecaterinei Teodoroiu din Slatina, zona fiind recent reabilitată.

Evenimentul este organizat de Instituţia Prefectului - Judeţul Olt, în colaborare cu Primăria municipiului Slatina şi Garnizoana Slatina. După ceremonialul militar-religios, se vor depune coroane şi jerbe de flori.

Evenimentul se desfăşoară în intervalul 9.40 - 11.00.

Zona de intrare în municipiu, dinspre Craiova, a fost reamenajată de muncitorii Dezvoltare Urbană Slatina, printre obiective numărându-se repunerea în valoare a statuii eroinei Ecaterina Teodoroiu.

Aleea din jurul statuii a fost refăcută, fiind montate şi lumini. De asemenea, pe partea cu Stadionul „1 Mai” au fost plantaţi pomi decorativi.

Monumentul din Slatina este primul din ţară ridicat în memoria Ecaterinei Teodoroiu, pentru realizarea lui fiind constituit, în anul 1920, un comitet de iniţiativă sub patronajul Reginei Maria, a cărei prezenţă la inaugurare, în 1925, a fost considerată de primarul Slatinei de la acea vreme, I.A. Tomescu, drept „cel mai de seamă act al vieţii acestui oraş”.

Monumentul Ecaterinei Teodoroiu este creaţia sculptorului Dimitrie Măţăuanu (1899 - 1929) şi construcţia lui a început în 1921.

Statuia de la Slatina a eroinei a fost inaugurată pe 31 mai 1925, festivitatea având loc în prezenţa Reginei Maria, care a fost întâmpinată cu pâine şi sare, într-un oraş împodobit pentru această ocazie cu ghirlande de flori, steaguri, ramuri verzi.

Comentarii

Redacţia

2017-10-23 17:43:29

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...