Învăţământ

2019-10-11, 12:24:15

Ziua Comemorării victimelor Holocaustului în România, marcată la Liceul cu Program Sportiv

Elevii clasei a 7-a A de la Liceul cu Program Sportiv i-au avut ca invitați la ora de opțional la limba și literatura română, pe colegii din clasa a 5-a A și, sub pretextul prezentării unor proiecte școlare, au discutat despre iubire, curaj, loialitate, libertate, speranță, perseverență, dorința de a supraviețui.

Deosebit de interesați, cei mici au ascultat mai întâi povestea Gertei din romanul istoric ,, Noaptea despărțirii " de Jennifer A. Nielsen , apoi pe cea a curajoasei familii Johansen din ,, Numără stelele", cartea scriitoarei americane Lois Lowry și , la final,  au aflat secretul inimii Faniei din ,, Inima mamei mele" cartea scrisă de Anne Renaud și apărută în colecția ,,Holocaust" a editurii ,, Cartemma". Au primit astfel mai usor informații despre subiecte sensibile precum  despre rasismul, prejudecățile, genocidul și holocaustul.

Activitatea a fost organizată de profesorul Gagiu Roberta Alina. Organizatorii spun că întâlnirea și-a  atins scopul, conștientizarea nedreptăților istoriei, importanța toleranței și a empatiei.

Comentarii

Redacţia

2019-10-11 12:24:15

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...