Din acest motiv, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Olt au demarat o acţiune de informare a reprezentanţilor şcolilor din mediul rural privind programul Erasmus+.
„În toată această săptămână, având în vedere că, în contextul general, avem incluziunea socială depistată de România ca fiind prioritate naţională pentru anul 2017, am hotărât să avem nişte evenimente de informare, la diverse întruniri ale colegilor noştri, pentru a-i motiva, în special pe cei din zonele rurale, să depună astfel de proiecte. Încercăm să-i susţinem cu tot ce putem, cu informaţii, cu date concrete despre cum s-au schimbat lucrurile. Poate că unii dintre ei au depus, în vechiul context, înainte de Erasmus+”, a declarat, marţi, inspectorul şcolar pentru proiecte educaţionale, Larisa Masay.
Reprezentantul ISJ a adăugat că şcolile din mediul rural pot obţine punctaje în plus, dacă proiectele lor au în prim-plan incluziunea socială.
„Incluziune socială înseamnă zonele rurale, înseamnă oameni care au dificultăţi, înseamnă zone în care se găseşte o populaţie minoritară care se confruntă cu anumite probleme şi, aceasta fiind prioritatea naţională, toate şcolile care candidează şi care pot susţine acest lucru ca fiind nevoia lor vor primi 15 puncte în plus, la evaluarea proiectului. Există această problemă: în afară de liceul din Vitomireşti nu există nicio şcoală din mediul rural care să fi candidat”, a mai spus reprezentantul ISJ.
Potrivit ISJ Olt, în acest an, au finalizat proiecte Erasmus+ opt unităţi de învăţământ din judeţ: Şcoala Gimnazială „George Poboran” Slatina, Liceul Tehnologic Vitomireşti, Liceul cu Program Sportiv Slatina, Colegiul Naţional Vocaţional „Nicolae Titulescu” Slatina, Colegiul Naţional „Ioniţă Asan” Caracal, Şcoala Gimnazială „Nicolae Titulescu” Caracal, Colegiul Naţional „A. I. Cuza” Corabia şi Liceul Teoretic „Petre Pandrea” Balş.