Eşti însărcinată şi îţi fuge pământul de sub picioare câteodată? Nu te panica. Ameţeala sau senzaţia de leşin sunt simptome normale în timpul sarcinii. Sunt mai frecvente în primul trimestru, dar pot persista în tot timpul sarcinii.
Eşti însărcinată şi îţi fuge pământul de sub picioare câteodată? Nu te panica. Ameţeala sau senzaţia de leşin sunt simptome normale în timpul sarcinii. Sunt mai frecvente în primul trimestru, dar pot persista în tot timpul sarcinii.
De-a lungul tinereţii femeile îşi petrec suficient de mulţi ani încercând să nu rămână însărcinate, însă atunci când vine vremea să îşi dorească o sarcină, descoperă uneori, cu uimire, că nu e aşa de uşor.
Corpul unui copil în creştere are mare nevoie de proteine pentru producerea şi repararea celulelor corpului său, pentru producerea enzimelor esenţiale, pentru balanţa hormonilor şi, nu în ultimul rând, pentru energie. Află ce cantitate de proteine are nevoie copilul tău şi de ce.
Lipsa fierului în alimentaţia copilului poate afecta dezvoltarea lui şi poate duce la anemie. Fierul este un nutrient esenţial pentru creşterea şi dezvoltarea copilului tău.
Copiii mici nu numai că sunt foarte bucuroşi să petreacă timpul împreună cu părinţii lor, dar îşi doresc şi să fie la fel că aceştia. Aşa că, se vor bucura imens de orice activitate făcută împreună cu părinţii şi aceasta va rămâne pentru totdeauna în adâncul sufletelor lor.
Când trebuie să stea un bebeluş în funduleţ? Răspunsul depinde de mulţi factori, Unii bebeluşi reuşesc să stea în poponeţ fără sprijin încă de la cinci luni, dar, de obicei, ne putem aştepta să stea sigur în funduleţ în jurul vârstei de şapte luni.
De cele mai multe ori copiii ne uimesc prin curajul lor şi lipsa de teamă de a încerca lucruri noi. De obicei, acest lucru se întâmplă atunci când ei încă nu conştientizează lumea înconjurătoare şi nu cunosc consecinţele acţiunilor lor. Tocmai de aceea, părinţii au rolul de-ai învaţă ce este bine şi ce este rău, de ce anume să se ferească, ce să nu le placă pentru că nu e bine, că acţiunile lor au consecinţe, cum să se comporte pentru că aşa e frumos, etc.
Ce semne are sarcina? Dacă menstruaţia întârzie, sănii încep să devină tot mai mari şi sensibili, aveţi un gust metalic în gură şi vă simţiţi mai toată ziua obosită şi cu o poftă imensă de somn... nu vă alarmaţi.
Părinţii trebuie să ştie cât mai multe despre cum îşi pot proteja copiii de muşcătura căpuşelor. Căpuşele pot transmite infecţia Lyme numai după ce s-au ataşat de piele şi au supt sângele.
Pregătirea pentru viaţă este în mâinile părinţilor. Şi ne dorim sa fim siguri că el, copilul nostru, va fi echipat pentru societatea din ce în ce mai competitivă şi mai „dură”. Vrem desigur sa îl ajutam să fie sigur pe el şi mai ales să aibă încredere în el.
Ca părinţi, avem pe mâna viitoarele personalităţi ale celor care ne sunt viitorul. Şi vrem să fim siguri că laudele pe care le oferim copilului sunt destule ca să-l facă să aibă încredere în el şi să fie sigur de el însuşi şi să nu fie atât de multe încât să-l transforme într-un egoist insuportabil.
În ţările dezvoltate, dar şi în România, în ultimul deceniu, femeile aleg tot mai des să aducă un copil pe lume după vârstă de 35 de ani. Cariera, asigurarea unui confort sau pur şi simplu alte priorităţi, sunt elemente decisive care influenţează vârstă la care ele vor deveni mame.
Unul dintre cele mai dificile aspecte ale meseriei de părinte ţine de felul în care reuşim să ne stăpânim propriile emoţii şi trăiri pe care le avem faţă de propriii copii şi faţă de situaţiile cărora trebuie să le facem faţă în această ipostază deloc uşoară.
Fie că îţi place sau nu, bucuria imensă de a deveni părinte vine la pachet şi cu o serie de mici detalii mai puţin plăcute, dar care îţi intră repede în obişnuinţă, aşa încât de la o vreme ajungi să le ignori şi să le consideri că făcând parte din viaţă ta dintotdeauna.
Deşi medicina modernă e foarte fermă în ceea ce priveşte administrarea antibioticelor, România este încă ţară în care pediatrii recomandă prea des antibiotice bebeluşilor şi copiilor.
De câte ori nu ţi s-a întâmplat, ca părinte, să-ţi forţezi copilul să îşi ceară scuze de la frate, sora, de la partenerul de joacă sau de la un copil cu care a intrat accidental în conflict? Şi de câte ori copilul tău a refuzat să o facă sau a făcut-o automat, doar pentru că l-ai forţat tu, prin statutul tău de părinte, să o facă?
Copiii par a avea surse de energie inepuizabile. Cu toate acestea, faptul că un copil este activ şi receptiv la ceea ce se petrece în jurul lui, ne ajută să ştim că este sănătos şi că este totul în regulă.
Vrei să rămâi însărcinată însă cum poţi modera aceste impulsuri puternice, biologice, instalate în perioada unui ciclu de 28 de zile, care dictează o reproducere imediată? Fie că avem 28, 35, sau 43 de ani, trebuie să luăm în considerare cele zece lucruri pe care să ne concentrăm începând de azi!
Dorinţa ce mai mare a femeilor de pretutindeni este să aibă un copil sănătos. Pentru îndeplinirea ei, primul pas este să planificaţi cu grijă sarcina şi să realizaţi înainte de a o începe cât de multe va trebui să învăţaţi.
Cine are deja copii, ştie cu siguranţă ce înseamnă schimbarea pe care o aduce cu sine mărirea numărului de membri ai familiei în viaţă de cuplu. Naşterea unui bebeluş, dincolo de fericirea enormă pe care o aduce cu sine este, de cele mai multe ori, aduce şi un uragan în interiorul cuplului din punctual de vedere al intimităţii.
Care-i temperatura normală în cazul copiilor, ce tipuri de termometre putem folosi, câte grade trebuie să scădem pentru a afla temperatura exactă, toate astea şi multe altele veţi află în cele ce urmează.
Sunt copilul părinţilor mei de treizeci şi cinci de ani şi mama, la rândul meu, de unsprezece ani. Nu m-am îndoit nici măcar o secundă în viaţă de iubirea părinţilor mei şi ştiu că tot ceea ce au făcut au făcut din iubire, la fel cum fac şi eu pentru copiii mei. Adevărul este însă că de multe ori, când eram copil, m-am simţit frustrată de dovezile lor de dragoste, care nu aveau nicio legătură cu ceea ce aveam eu nevoie de fapt.
Ai aşteptat cu nerăbdare momentul în care ai devenit mămică, simţi din plin schimbările care se petrec în viaţa ta, te simţi copleşită de iubire şi lumea ţi se pare deodată mai frumoasă şi mai plină de sens... Dar te trezeşti într-o bună zi că te doboară o epuizare despre care nici nu ştii parcă de unde vine.
Lacul de unghii sau banală ojă - poate cauza probleme grave de sănătate? Da, este adevărat. Lacul de unghii poate provoca multe probleme de sănătate tuturor celor care îl utilizează sau îi inhalează mirosul.
Absolut necesară pentru igienă şi pentru menţinerea sănătăţii, băiţa bebeluşului înseamnă totuşi mai mult decât atât.
A fi părinte este cu siguranţă o provocare. A fi părinte de copil diagnosticat cu autism este, fără îndoială o provocare şi mai mare şi acest lucru nu doar datorită situaţiei în sine şi felului în care un copil cu spectru autist îţi schimbă viaţă, ci şi datorită modului în care cei din jur înţeleg să reacţioneze la această situaţie.
Orice psiholog sau medic specialist vă va explica pe îndelete că un copil ce suferă de ADHD nu este capabil să se concentreze pe un lucru, stimulii din jurul sau putând uşor să îl perturbe şi să îl facă să îşi schimbe foarte repede atenţia de la un lucru la altul. Hiperactivitatea şi impulsivitatea sunt trăsături caracteristice ale ADHD-ului.
Ministrul Educaţiei din Marea Britanie spune că jucăriile adresate fetiţelor influenţează alegerea carierelor profesionale ulterioare. În continuare, vom încerca să constatăm în ce măsură pot jucăriile să modeleze perspectivele viitoare ale copiilor.
Am văzut în filme şi probabil în viaţa reală, cupluri stabilind un program strict pentru sex în funcţie de ciclurile de ovulaţie, care evită anumite tipuri de activităţi şi care chiar consumă alimente specifice - toate în efortul de a concepe - dar care ar fi ultimul cuvânt în materie de îmbunătăţire naturală a fertilităţii?
Un copil mic ţipă „Nu, nu, nu!”, în magazin. Mama nervoasă târăşte copilul departe de spectatorii iritaţi. Copilul ţipă mai rău. Mama spune iritată: „Ajunge!”. Ţipătul copilului este şi mai strident.
Vă veţi confrunta cu multe schimbări la copiii voştri pe tot parcursul vieţii lor. Unele dintre aceste schimbări vă vor face să fiţi mândri, dar unele nu. Unul din lucrurile pe care nu le veţi accepta în viaţa copilului este minciuna.
Trombofilia în sarcină este un subiect de maximă importanţă pentru orice femeie care se pregăteşte să devină mamă şi care este preocupată de sănătatea sa şi a bebeluşului.