Preşedintele CJ Olt Marius Oprescu a declarat marţi, pe şantierul Drumului Expres Criova-Pitești, că drumul de mare viteză reprezintă o mare oportunitate economică, pe lângă faptul că traficul din Slatina şi Balş a fost decongestionat.
Marius Oprescu a fost prezent, marţi, pe şantierul Tronsonului 3 al DEx, alături de primarul Slatinei, dar şi de premierul Marcel Ciolacu şi ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu.
„În primul rând, vreau să mulțumesc Guvernului pentru faptul că a demarat acest proiect. Știți foarte bine, lucrurile stau în următorul fel: premierul Sorin Grindeanu de atunci a aprobat transformarea acestui proiect din autostradă în drum expres, astfel încât să scurtăm cu câteva luni de zile toată această procedură, chiar cu ani. După ce s-a dat drumul la acest proiect, iată că premierul Marcel Ciolacu și Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, de data aceasta, inaugurează încă 30 de km din acest drum. Pentru noi este foarte importantă decongestionarea traficului din orașele Balș și Slatina, în primul rând, și, în al doilea rând, e o mare oportunitate economică. Așa cum știți, parcurile industriale, și publice și private, se dezvoltă foarte mult în apropierea drumurilor de mare viteză”, a spus Oprescu.
Tronsonul Valea Mare-Coloneşti din DEx 12 va fi dat sâmbătă traficului rutier.
Tronsonul 3 se va adăuga Tronsonului 2 (deschis în totalitate în vara anului trecut) și astfel se va putea circula, fără întrerupere, pe 71,6 km ai Drumului Expres Craiova – Pitești, între Robănești și Colonești.
Valoarea Tronsonului 3 al DEx12 (finanțat prin POIM) este de 782,45 milioane de lei (fără TVA).
Termenul contractual de finalizare a acestui tronson era vara anului 2024, dar constructorul român a reușit să se mobilizeze foarte bine și să termine lucrările mai devreme.
Același constructor român s-a mai angajat ca, până la sfârșitul anului 2024, să finalizeze lucrările și pe Tronsonul 4 pentru a putea deschide circulația și pe cei 31,82 km dintre Colonești și Pitești.
Drumul Expres Craiova – Pitești este împărțit în patru loturi, are o lungime totală de 121 de km, prevede câte două benzi pe sens de câte 3,5 metri lățime fiecare, fără bandă de urgență, acostamente de câte 1,5m pe fiecare parte și o bandă mediană cu separator lată de 3 metri.