Preparaţi-vă singuri deodorantul cu ajutorul untului de cacao

Atenţie la produsele de îngrijire ale axilei! Deodorantul ideal nu trebuie doar să lupte cu transpiraţia şi să nu lase urme pe piele, ci e foarte important să nu afecteze sănătatea.
Din păcate, multe dintre produsele existente pe piaţă pot conţine ingrediente nocive, precum aluminiu, aşa că, dacă simţiţi orice stare de jenă (iritaţii, usturimi sau dureri) renunţaţi imediat la produsul respectiv şi adresaţi-vă medicului! Ca şi alternativă, reprezentanţii recomandă deodorantele obţinute din plante.
 
Bacteriile sunt cauza mirosului neplăcut, nu transpiraţia
 
Multă vreme, oamenii au crezut că transpiraţia este cauza principală a mirosului neplăcut al corpului. Fals! De vină sunt bacteriile, însă, cu puţin ajutor din natură, problema poate fi ţinută sub control. Când aveţi puţin timp la dispoziţie, vă puteţi prepara un deodorant pentru subţioară sănătos, în confortul propriei case. În acest sens, aveţi nevoie de: o lingură şi jumătate cu ceară de albine, patru linguri cu unt de Shea, o lingură cu unt de cacao, patru linguri cu argilă sau bentonită; 20-25 picături de ulei esenţial de arbore de ceai sau doar zece din acestea şi diferenţa de 10-15 din orice alt tip de ulei esenţial care vă mai place.
 
Măsuraţi cu grijă ingredientele
 
Pentru preparare, mai întâi măsuraţi ceara, untul de cacao şi cel de Shea. Dacă sunt solide şi nu puteţi folosi un recipient gradat, puneţi ingredientele câte unu-două minute la cuptorul cu microunde, pentru a se topi puţin şi a deveni un lichid limpede, „măsurabil”. Apoi, adăugaţi şi argila cu o furculiţă şi mestecaţi până când totul devine omogen, neted. Acest pas nu vă ia mai mult de un minut... La sfârşit se pun uleiurile esenţiale şi se omogenizează totul.
 
Aşezaţi recipientul cu compoziţia într-o baie de gheaţă
 
Înainte de a începe să pregătiţi compoziţia ar fi bine să vă asiguraţi că aveţi gheaţă la congelator şi un recipient gol de la deodorantul vechi. O dată ce compoziţia e gata, pregătiţi o baie de gheaţă: puneţi câteva pahare cu apă rece şi o cană cu gheaţă într-un castron mare. Fixaţi recipientul pentru deodorant în baia de gheaţă, apoi turnaţi compoziţia în acesta şi amestecaţi uşor, până ce începe să se închege puţin, după care lăsaţi complet la răcit la temperatura camerei, până a doua zi dimineaţă, sau scoateţi recipientul din castronul cu apă după 15 minute şi puneţi-l la congelator pentru jumătate de oră. După acest timp se pune capacul şi se foloseşte fie zilnic, fie la nevoie.
 
Procedura durează circa 15 minute
 
Procedura este foarte simplă. Aceasta nu durează mai mult de 10-15 minute dacă aveţi toate ingredientele şi ustensilele de lucru pregătite. Produsul poate fi puţin mai cremos, mai untos decât cel din comerţ, însă este sănătos şi foarte eficient.
 
Untul de Shea, indicat în caz de leziuni ale pielii
 
Untul de cacao este cunoscut pentru conţinutul său antioxidant, care ajută pielea să devină mai fină şi mai moale. De asemenea, antioxidanţii sunt utili în repararea pielii deteriorate, precum şi în prevenirea îmbătrânirii acesteia. Cacaua mai conţine şi substanţe care oferă protecţie împotriva radicalilor liberi şi care îmbunătăţesc circulaţia sângelui, ceea ce previne uscarea pielii. Untul de Shea este, cu siguranţă, unul dintre ingredientele utilizate pe scară largă de marile companii ce fabrică produse de înfrumuseţare şi îngrijire a pielii. Acest ingredient tonifică pielea şi e indicat în caz de leziuni sau decolorare a acesteia. Cât despre uleiul de arbore de ceai, acesta este cunoscut pentru proprietăţile sale antibacteriene şi e indicat, în special, în caz de iritaţii şi mâncărimi extreme în zona axilei.
Sursa: www.taifasuri.ro