Persoanele vulnerabile din comuna Brebeni pot beneficia de finanțare prin PNRR pentru instalarea de panouri fotovoltaice, iar primarul Florin Cîrstea le-a furnizat informații despre actele necesare și condițiile de eligibilitate.
Persoanele vulnerabile pot beneficia de finanţare prin PNRR pentru instalarea de panouri fotovoltaice. Primarul din Brebeni, Florin Cîrstea, i-a anunţat pe posibilii beneficiari care sunt actele pe care trebuie să şi le strângă pentru a beneficia de finanţare.
„Am o veste foarte importantă pentru comunitatea noastră! Printr-un program finanțat din fonduri nerambursabile prin PNRR, gospodăriile vulnerabile din punct de vedere energetic și consumatorii vulnerabili de energie din comuna noastră vor beneficia de sprijin sub formă de bunuri valorice.
Este o oportunitate excelentă pentru a îmbunătăți condițiile de trai ale familiilor aflate în dificultate. Atașăm lista cu persoanele eligibile și condițiile ce trebuie îndeplinite pentru a accesa aceste beneficii. Vă invit să consultați informațiile și să ne sprijiniți în demersul de a oferi sprijin real celor care au cea mai mare nevoie.
Primăria Brebeni este aici pentru a vă ajuta cu toate informațiile și procedurile necesare. Împreună, putem construi un viitor mai bun pentru toți!”, a transmis Florin Cîrstea.
Edilul a postat pe Facebook şi lista posibililor beneficiari. Aceasta poate fi consultată aici. Aceştia trebuie să se prezinte la sediul administraţiei locale cu documentele pentru a li se certifica eligibilitatea în proiect.
Aceste persoane pot fi eligibile în cadrul apelurilor I4 şi i7 din PNRR- Componenta 16 -REPowerEU .
Documente necesare pentru constituirea dosarului Beneficiarului Final:
1.Document de identitate
Pentru a dovedi identitatea beneficiarului final, se va include un document de identitate valabil (copia cărții de identitate).
Criterii de eligibilitate verificate:
✔Beneficiarul final este persoană fizică eu domiciliul în România.
✔ Adresa de domiciliu din cartea de identitate trebuie să corespundă cu adresa clădirii rezidențiale obiect al proiectului.
✔ Dacă adresa din cartea de identitate nu corespunde, din motive precum renumerotarea străzii, sau a numărului, este necesar un certificat de nomenclatură stradală de la primărie care să facă legătura între numărul cărții funciare şi adresa din cartea de identitate
✔Dacă există discrepante între numele Beneficiarului final din cartea de identitate şi cel din documentele de proprietate, încărcați și un document justificativ, cum ar fi un Certificat de căsătorie
2. Documente privind dreptul de proprietate
Pentru a dovedi dreptul de proprietate privată asupra imobilului (teren şi/sau clădire) pe care se realizează investiția, trebuie prezentat un extras de carte funciară emis de autoritățile competente pe numele beneficiarului final, cu o vechime de maximum 60 de zile calendaristice înainte de data depunerii dosarului
Criterii de eligibilitate verificate:
✔Beneficiarul final trebuie să dețină minimum 50% din suprafata utilă a clădirii şi minimum 50% din suprafata terenului.
✔Beneficiarul final trebuie să dețină minimum 50% din suprafața utilă a clădirii. Dacă se doreşte instalarea pe teren, atunci Beneficiarul final trebuie să dețină minimum 50% din suprafata utilă a clădirii şi minimum 50% din suprafața terenului. Imobilul nu este afectat de sarcini sau interdiecţii care ar putea împiedica implementarea proiectului şi nu face obiectul unor litigii.
✔Beneficiarul final şi ceilalți proprietari si-au dat acordul pentru implementarea proiectului (conform contractului comercial) In cazul în care imobilul este afectat de o ipotecă, este necesar contractul de ipotecă imobiliară şi ultima dovadă a obligațiilor de plată, emisă cu cel mult 60 de zile înainte de semnarea contractului comercial.