Proiect Erasmus Plus, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” Balş

Liceul Teoretic „Petre Pandrea” din Balş este membru al unui proiect european Erasmus Plus care vizează noile mijloace audio-video şi predatul la clase cu ajutorul noii tehnologii. Din proiect fac parte şcoli din Letonia, Croaţia, Italia, Spania şi Turcia, iar liceul din Balş este reprezentantul ţării noastre din amplul program care se întinde până în 2020.
E (math+science) este un nou program din care Liceul Teoretic „Petre Pandrea” face parte, un proiect care vine în sprijinul utilizării mijloacelor moderne de educaţie în sistemul de învăţământ. Proiectul include, printre altele, ieşiri ale elevilor din Balş în fiecare ţară parteneră în proiect, dar şi primirea reprezentanţilor tuturor şcolilor în Balş. 12 elevi vor reprezenta România în acest program.
 
„Este un proiect cu care şcoala noastră se mândreşte, un proiect amplu care va implica numeroşi elevi şi numeroase cadre didactice din şcoala noastră. Chiar dacă sunt câte 12 elevi şi tot atâţia profesori care vor merge la deplasările cuprinse în proiect, numărul celor implicaţi va fi mult mai mare. Proiectul E (math+science) va fi, cel puţin în primii ani, un proiect dedicat ştiinţelor. Acesta se va desfăşura pe două secţiuni: proiect pentru fiecare şcoală în parte şi proiect general care implică toate şcolile. Trebuie să mai spunem că adresabilitatea proiectului este atât pentru cadrele didactice, cât şi pentru elevii claselor IX-XII. Desigur, în proiect pot fi incluse şi activităţi la care să ia parte şi elevi ai altor cicluri de învăţământ. Utilizarea noilor mijloace audio-video în şcoli este tema cu care intră şcoala noastră în proiect, temă care va implica, printre altele, lecţii interactive, un e-book, în care poate posta fiecare membru din proiect şi la care va putea avea acces oricine, gratuit”, a declarat profesorul  Nicolae Loghinaş, iniţiatorul proiectului din cadrul Liceului Teoretic „Petre Pandrea”.  

Liceul Teoretic, membru în proiecte similare în decursul anilor trecuţi
 
Un proiect asemănător cu cel din carte face acum parte a mai avut loc şi în perioada 2004-2005, când şcoala din Balş a primit vizita a numeroşi elevi şi profesori străini. Pentru Balş, acel proiect era unic în acea perioadă. Tot pe baza altor programe şi proiecte educaţionale care au implicat schimburi de experienţă cu străini s-a ajuns ca, în Balş, elevii să primească lecţii de la profesori de origine americană. Mai întâi John Moore, iar apoi Lee Griffith au adus un suflu de noutate în sistemul educativ al şcolii din Balş, ambii membri ai organizaţiei „Corpul Păcii”.