Psihologia copilului: Cele mai frecvente temeri ale copiilor

De cele mai multe ori copiii ne uimesc prin curajul lor şi lipsa de teamă de a încerca lucruri noi. De obicei, acest lucru se întâmplă atunci când ei încă nu conştientizează lumea înconjurătoare şi nu cunosc consecinţele acţiunilor lor. Tocmai de aceea, părinţii au rolul de-ai învaţă ce este bine şi ce este rău, de ce anume să se ferească, ce să nu le placă pentru că nu e bine, că acţiunile lor au consecinţe, cum să se comporte pentru că aşa e frumos, etc.

Părinţii îşi învaţă copiii să se teamă de rezultate, de consecinţele faptelor lor. Atunci când îi spui copilului tău să nu se joace pe stradă pe unde trec maşinile, să nu vorbească cu străinii, să nu se joace cu medicamentele etc., îl înveţi cum să fie prudent. Unele frici sunt obişnuite pentru copii şi apar între doi şi cinci ani.

 

Şi adulţii se tem de o mulţime de lucruri, dar şi copiii. Fricile copiilor devin motive de îngrijorare atunci când ei dezvoltă temeri puternice, nejustificate, care le creează o stare de anxietate puternică. Aceste stări sunt, în general, create de fobii. Dar până la fobii ne confruntăm cu fricile.

 

kidz.garbo.ro/articol/Copil/10201/psihologia-copilului-cum-il-ajuti-sa-isi-invinga-teama.html