Pentru că actul normativ este gata, şi urmează doar să treacă de Guvern, mulţi deţinători de terenuri olteni, care nu-şi permit financiar să le mai lucreze, le vând la preţuri foarte mici.
Pentru că actul normativ este gata, şi urmează doar să treacă de Guvern, mulţi deţinători de terenuri olteni, care nu-şi permit financiar să le mai lucreze, le vând la preţuri foarte mici.
Venirea americanilor la Deveselu a divizat comunitatea în funcţie de modul în care locuitorii privesc avantajele şi dezavantajele scutului antirachetă asupra vieţii lor.
Cu datorii la investiţii şi fără niciun proiect concret pentru viitor, autorităţile din Tufeni nu abandonează lupta pentru îmbunătăţirea infrastructurii, chiar dacă de la Guvern au primit doar indiferenţă.
Tone de castraveţi zac pe marginea şanţurilor la Pleşoiu şi Strejeşti, iar legumicultorii sunt disperaţi pentru că pot intra în colaps financiar, din cauza faptului că isteria E. Coli a pus pe fugă clienţii.
Comuna Iancu Jianu, aflată la graniţa cu judeţul Vâlcea, se numără printre cele mai întinse localităţi rurale din Olt, dar cu mulţi oameni săraci, chiar dacă beneficiază de o infrastructură îmbunătăţită.
Populaţia îmbătrânită şi lipsa investiţiilor mari sunt principalele probleme aflate în atenţia administraţiei din Tătuleşti, care speră în vremuri economice mai bune.
Modul în care guvernanţii înţeleg problemele comunităţilor rurale este evidenţiat la Dobrosloveni, unde nu există apă şi canalizare, iar uliţele sunt pline de noroi, se finanţează o bază sportivă de standarde internaţionale.
Edilul din Poboru consideră că nu traseismul politic rezolvă problemele administrative locale, ci abilitatea de a gestiona corect banii din bugetul local, fie ei cât de puţini.
Comuna Optaşi Măgura are oameni care, ca şi primarul care-i păstoreşte, nu se împiedică de o criză financiară, pentru a duce o viaţă decentă.
Poboru este o comună frumoasă, dar cu oameni săraci, pentru care această guvernare a adus numai dezavantaje prin tăierea de pensii şi lipsa fondurilor pentru infrastructură.
Autorităţile din comuna Baldovineşti nu aşteaptă să se termine criza, ci investesc fonduri europene şi locale în infrastructură şi modernizarea localităţii.
Redevenită comună în 2004, după 36 de ani petrecuţi ca sat component al comunei Perieţi, Bălteniul se poate lăuda cu realizări care depăşesc alte localităţi cu o vechime mult mai mare.
Finanţarea investiţiei privind introducerea reţelelor de apă şi canalizare se lasă aşteptată, în ciuda eforturilor autorităţilor.
Localnicii din Oporelu nu au gaze naturale, deşi conducta trece prin comună, nici apă, pentru că investiţia a fost sistată din lipsă de fonduri.
Autorităţile locale din comuna de pe malul Dunării, Ianca, nu se plâng de criză şi austeritate bugetară, nu cerşesc mila guvernanţilor, ci accesează finanţare nerambursabilă.
Bobiceşti, întocmirea administrativ-teritorială de astăzi, are în componenţa ei opt sate. Primele şapte - Mirila, Leoteşti, Belgun, Bobiceşti, Chinteşti, Govora şi Comăneşti - se ţin de mână, pe sub deal, pe larga vale a Olteţului. Al optulea, Bechet, stă aruncat dincolo de pârâul Bârlui, sus pe deal.
În comuna Vlădila criza s-a instalat în urmă cu doi ani, şi contrar afirmaţiilor premierului Boc nu se va termina curând.
Campania de împădurire desfăşurată de Direcţia Silvică Olt a demarat în comuna Vlădila şi va continua în Scorniceşti şi în unele localităţi din sudul judeţului.
Dacă autorităţile din Curtişoara înfruntă criza economică prin chibzuirea banului public, localnicii nu prea mai au ce chibzui, pentru că au venituri tot mai mici.
Slătinenii din zonele periferice ale oraşului se plâng de starea în care arată străzile lor. Fără canalizare, fără gaze şi doar cu electricitate, oamenii privesc cu jind la luxul din centrul municipiului. Şi şoferii care îşi rup în fiecare zi maşinile pe aceste străzi au vorbe de dulce la adresa administraţiei locale.
Autorităţile speră că vor primi finanţare de la Guvern, pentru a asfalta un drum, ce va lega patru monumente istorice.
De aproape doi ani, localitatea Priseaca nu are consiliu local, propus spre dizolvare de primar, fapt ce o privează de investiţii.
Potcoava are statutul de oraş doar pe hârtie, în realitate este o comună mai mare, însă una în care se investeşte, pentru realizarea unor obiective utile şi nu prea.
Marian Negrilă nu este nemulţumit numai de poliţiştii din Traian, ci şi de activitatea directorului unicei şcoli din comună. Primarul este hotărât să o destituie, chiar înainte de a-i expira mandatul, conform noii legi a Educaţiei.
Starea infracţională din comuna Traian îngrijorează autorităţile locale. Primarul susţine că vina aparţine poliţiştilor din localitate.
2.886 locuitori, 880 gospodării, teren arabil puţin – 1.440 ha. Vin, în medie, cam trei pogoane pe gospodărie, însă majoritatea „proprietarilor” sunt „fermieri” de o jumătate de pogon sau un pogon.
Comuna Teslui a intrat în era modernă datorită implementării unui proiect european în valoare de peste 65 miliarde lei vechi. Fără fondurile comuni-tare accesate de auto-rităţile locale, comuna n-ar fi avut reţea de apă şi canalizare şi drumuri comunale asfaltate.
Gheorghe Beciu, primarul comunei oltene Deveselu, nu se plânge ca alţi colegi ai săi din alte comune că nu mai are bani să plătească lumina sau telefonul. De asemenea, toţi an-gajaţii primăriei sunt cu salariile la zi, acesta fiind rezultatul renunţării la unele investiţii.
Oltenii din Deveselu vor avea cu ce să se mândrească, în localitatea situată la şase kilometri de Caracal urmând să fie adus un avion MIG 21. Comuna se află printre cele zece administraţii locale care vor primi de la Ministerul Apărării aparate de zbor dezafectate.
Comuna Milcov, deşi aflată la doar câţiva kilometri de municipiul reşedinţă de judeţ, suferă aceleaşi drame ca majoritatea localităţilor rurale din România. Populaţia îmbătrânită, fără resurse financiare pentru a-şi munci pământul, lipsa infrastructurii pentru a atrage investitori şi pentru a păstra tinerii la sat sunt principalele motive pentru care satul românesc se degradează încet şi sigur.
Oamenii locului se pot mândri, dacă nu cu fostele biruinţi şi împliniri socialiste, iar astăzi cu privilegiile şi „deliciile libertăţii şi ale democraţiei”, măcar cu istoria comunităţii ai cărei cetăţeni sunt.