REPowerEU la Scornicești: Vouchere de 5.000 de euro pentru panouri solare și sisteme de stocare a energiei

Persoanele vulnerabile beneficiare de tichet de energie pot primi finanțare 100% nerambursabilă pentru instalarea de panouri fotovoltaice și sisteme de stocare a energiei, fără nici o contribuție financiară, în cadrul Programului REPowerEU. La Primăria Scorniceşti au început înscrierile, anunţă primarul Daniel Tudor.


Programul se desfășoară pe principiul primului venit, primul servit, iar locurile sunt limitate.

Beneficiarii ar urma să primească vouchere de câte 5.000 de euro, bani din PNRR.

Bugetul programului depăşeşte 610 milioane de euro, pentru 122.000 de vouchere. Banii sunt din PNRR, potrivit ghidului de finanţare.

Documente necesare REPowerEU

1. Criteriu de eligibilitate

Beneficiarul final este persoană fizică cu domiciliul în România, iar adresa de domiciliu precizată în Cartea de identitate corespunde cu adresa clădirii rezidențiale obiect al proiectului;

Doar pentru Etapa I, Componenta A: Beneficiarul final se regăsește pe Lista persoanelor vulnerabile, preluată de către MIPE, în baza datelor colectate și existente la nivel național de către Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate (POAD).

Doar pentru Etapa I, Componenta A: Locul de implementare a proiectului este situat în raza administrativă a județului în care GUEE a realizat verificarea prealabilă

2. Documente privind dreptul proprietate


Pentru ultimele detalii legate de documentele necesare, consultați documentul de la finalul articolului, care cuprinde ultimele informații legate de subiect.

Pentru dovedirea dreptului de proprietate privată asupra imobilului (teren și / sau clădire) pe care se realizează investiția este prezentat:

A) Pentru Etapa I, Componenta A (consumatori vulnerabili de energie) – extras de carte funciară emis de autoritățile competente pe numele beneficiarului final (consumator vulnerabil de energie), cu maxim 60 de zile calendaristice înainte de data depunerii dosarului Beneficiarului final la GUEE, sau Orice alt document eliberat de către autoritatea publică locală (APL) din care să reiasă dreptul de proprietate și cota de proprietate aferentă, emis cu maxim 60 de zile calendaristice înainte de data depunerii dosarului Beneficiarului final la GUEE.

B) Pentru Etapa I, Componenta B si Etapa II – extras de carte funciară emis de autoritățile competente pe numele beneficiarului final, cu maxim 60 de zile calendaristice înainte de data depunerii dosarului Beneficiarului final la operatorul economic.

3. Contractul comercial între consumatorul vulnerabil de energie / consumator, în calitate de beneficiar final și solicitant.

Primarul din Scorniceşti Daniel Tudor anunţă că data limită pentru înscriere este 13 decembrie.

„Având în vedere necesitatea de instalare a sistemelor de panouri fotovoltaice (cu o capacitate netă de cel puțin 3kw) și instalarea de sisteme de stocare a energiei electrice autonome cu o capacitate utilizabilă de stocare a energiei electrice de cel puțin  5kw, de către Prestator în numele beneficiarului final, cu toate materialele de montaj incluse pentru clădirea rezidențială unifamilială, sunteți rugați să vă prezentați la sediul Primăriei orașului Scornicești în perioada 09 - 13.12.2024 în calitate de proprietari ai locuințelor cu următoarele documente:

- copie carte de identitate;

- copie act de proprietate, unde trebuie sa fiți proprietar minim pe suprafața de 50% din locuință (certificat moștenitor, contract de vânzare-cumpărare, contract de donație, contract de întreținere cu clauză, act de partaj voluntar, sentință civilă rămasă definitivă);

- copie extras de carte funciară, acolo unde există. 

Programul se adresează persoanelor vulnerabile menționate în listele transmise de către Consiliul Județean Olt.  Respectivele liste se regăsesc la registratura Primăriei orașului Scornicești. 

Pentru a vedea dacă va regăsiți în lista cu persoane vulnerabile, sunteți rugați sa sunați la nr de telefon: 0249460444”, a transmis el, pe Facebook.