Noul Compartiment de Primiri Urgențe al Spitalului Orășenesc Balș va fi gata anul viitor, anunţă primarul Cătălin Rotea. Investiţia se ridică la la 17 milioane de lei, bani de la Guvernul României.
Noul Compartiment de Primiri Urgențe al Spitalului Orășenesc Balș va fi gata anul viitor, anunţă primarul Cătălin Rotea. Investiţia se ridică la la 17 milioane de lei, bani de la Guvernul României.
Direcția de Sănătate Publică (DSP) Olt anunță că, începând cu data de 30 septembrie 2024, a demarat perioada de supraveghere a gripei, infecțiilor respiratorii acute (ARI) și a infecțiilor respiratorii severe (SARI) pentru sezonul rece 2024/2025. Monitorizarea datelor se realizează săptămânal, cu implicarea tuturor furnizorilor de servicii medicale din județ.
La cea de a 13-a ediție a Școlii de Boli Rare pentru Jurnaliști, desfășurată la Centrul NoRo, participanții au discutat provocările întâmpinate de pacienții cu boli rare, inclusiv accesul limitat la diagnostice și tratamente, birocrația și lipsa de sprijin financiar, precum și necesitatea unor protocoale clare și a unui sistem de îngrijire integrată.
Persoanele care nu beneficiază de asigurare de sănătate au acum acces gratuit la servicii de prevenție, depistare și confirmare a afecțiunilor oncologice, prin intermediul sistemului de asigurări sociale de sănătate. Aceste servicii sunt decontate integral din fonduri alocate de stat și nu vor afecta contribuțiile plătite de persoanele asigurate.
Un pas important pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. Ministerul Sănătăţii a avizat SJU Slatina pentru desfășurarea programelor de rezidențiat în specialități esențiale pentru sănătatea comunității noastre.
De la 1 noiembrie, pe lista medicamentelor compensate au fost adăugate alte substanţe destinate pacienților cu afecțiuni oncologice, epilepsie, boli cronice cauzate de modificări imunologice, poliartrita reumatoidă, infecție cu HIV/SIDA, precum și cu transplant medular.
Durerea intensă și persistentă afectează semnificativ calitatea vieții. Când medicamentele şi alte metode de tratament nu mai funcţionează, terapia durerii te poate ajuta să te bucuri din nou de viaţă. Totul se realizeaza sub ghidaj ecografic sau radiologic pentru identificarea sursei durerii si pentru stabilirea setului de tehnici de blocare a durerii potrivite fiecarui pacient. Unul dintre puţinii medici din ţară în terapia durerii este o slătineancă. Roxana Ciolca, medic anestezist şi terapeut al durerii, a profesat în Germania, iar de ceva timp a revenit în ţară. A susţinut numeroase cursuri de formare în Germania, Austria şi Dubai. Medic în cadrul secţiei Anestezie şi Terapie Intensivă în cadrul Spitalului Clinic Sanador, din Bucureşti, dr. Roxana Ciolca poate fi găsită în Slatina, la clinica Lisimed, acolo unde tratează pacienţii prin tehnici intervenţionale de gestionare a durerii, care pot ameliora sau chiar elimina complet durerea. Aceasta a vorbit, în cadrul unui interviu, despre paşii către o viaţă fără suferinţă.
Endoprotezarea de șold, devenită o intervenție de rutină la Spitalul Județean de Urgență Slatina, redă mobilitatea pacienților datorită echipamentelor moderne și echipei medicale dedicate.
Asiguraţii medical pot beneficia de vaccinuri compensate sau gratuite în baza prescripţiei de la medicul de familie. Vaccinul gripal este compensat 100% pentru copii, persoanele cu boli cronice, gravidele, vârstnicii şi personalul medical.
Să fii părinte înseamnă să înveți ce înseamnă cu adevărat să ai grijă de cineva, să pui viața unui mic pui de om pe primul loc. Această responsabilitate uriașă apare încă de la începutul sarcinii, atunci când se declanșează instinctul matern.
Creşte de la o zi la alta numărul virozelor şi al pneumoniilor în judeţul Olt. În ultima săptămână, peste 100 de persoane au avut nevoie de internare. DSP Olt recomandă vaccinarea împotriva gripei.
Casa de Asigurări de Sănătate Olt organizează sesiune de contractare în luna octombrie 2024 pentru două domenii de asistență medicală, respectiv medicamente cu și fără contribuție personală în tratamentul ambulatoriu și dispozitive medicale destinate recuperării unor deficiențe organice sau funcționale în ambulatoriu.
Asiguraţii care şi-au pierdut reţetele sau medicamentele în urma unor situaţii de urgenţă, cum ar fi inundaţii, cutremure, vor putea obţine altele. De asemenea, de la 1 octombrie, valoarea punctelor per capita şi pe serviciu se menţine la acelaşi nivel. De asemenea, tot de la 1 octombrie, se scurtează traseul pacienților cu suspiciune de boală oncologică până la diagnosticare, respectiv traseul de monitorizare a pacienților diagnosticați cu boală oncologică.
Un tânăr în vârstă de 24 de ani, din Fărcaşele, poate din nou să meargă normal, datorită echipei de medici de la Compartimentul Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă al Spitalului Județean de Urgență Slatina, condusă de dr. Florin Popa.
Peste 800 de ședințe sunt decontate lunar, în judeţul Olt, pentru pacienții diagnosticaţi cu tulburări din spectrul autist. Potrivit datelor furnizate de CAS Olt, cinci centre, trei din Slatina, unul din Balş şi unul din Caracal, se află în relaţii contractuale cu Casa de Asigurări de Sănătate. Astfel, lunar, peste 50 de copii beneficiază de terapie gratuită.
Începând de sâmbătă, funcționează în regim permanent, cu un echipaj format din 1 medic, cinci asistenți medicali, cinci ambulanțieri și un îngrijitor de curățenie.
Mai multe cabinete din Ambulatoriul integrat al Spitalului Slatina vor fi relocate, ca urmare a lucrărilor de reabilitare şi modernizare, derulate de Consiliul Judeţean Olt cu finanţare prin PNRR.
Medicul Daniela Conea de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina iese la pensie după trei decenii în care a activat la Compartimentul Recuperare Neuromotorie Copii, din cadrul celei mai mari unităţi spitaliceşti din judeţ.
Un nou-născut transferat de la Alexandria, cu probleme de respiraţie, a fost salvat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina.
Asiguraţii care au solicitat cardurile de sănătate duplicat, în perioada iunie 2023-mai 2024, sunt aşteptaţi să le ridice de la Casa de Asigurări de Sănătate Olt.
Angajaţii Spitalului Slatina din mai multe secţii au primit echipament pentru sezonul rece, donat de senatorul PSD Siminica Mirea.
Plafonul de pensie pentru care se acordă medicamente compensate cu 90% din prețul de referință crește începând cu luna septembrie de la 1.830 de lei la 2.020 lei.
Ambulatoriul de specialitate al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, reabilitat de Consiliul Judeţean cu fonduri din PNRR, va fi finalizat până la sfârşitul anului.
Medicii prescriptori au acum posibilitatea să transmită asiguraților prescripția medicală prin mijloace de comunicare electronică, fără să mai fie necesară listarea acesteia, singura condiţie fiind ca asiguratul să solicite acest lucru.
Consiliul Județean Olt investeşte 243,7 milioane de lei într-o nouă clădire pentru Spitalul Județean de Urgență Slatina, relocând secțiile de Boli infecțioase, Sterilizare centrală, Bloc operator și ATI, într-un corp modern S+P+6E cu heliport.
Femeile din judeţul Olt, care au suferit mastectomie totală şi care aleg proteza externă de sân, pot depune cerere la Casa de Asigurări de Sănătate pentru a beneficia de decontarea acestui dispozitiv. Potrivit CAS Olt, 72 de persoane au solicitat fonduri pentru procurarea unei astfel de proteze.
În județul Olt, de la începutul anului, au fost înregistrate 817 cazuri de COVID-19, dintre care 186 în ultima săptămână.
La mijlocul lunii iulie, prin hotărâre de guvern a fost extinsă lista medicamentelor compensate de care beneficiază asiguraţii.
Având în vedere atenţionările meteorologice privind creşterea temperaturilor, disconfortul termic ridicat, Direcţia de Sănătate Publică Olt recomandă populaţiei o serie de măsuri pentru prevenirea incidentelor.
Persoanele neasigurate beneficiază, de la 1 iulie, de servicii medicale gratuite pentru depistarea unor afecţiuni grave. Astfel, medicii de familie vor putea trimite și persoanele neasigurate la analize și la consultații de specialitate decontate de casa de asigurări de sănătate, în cazul în care suspicionează că respectivul pacient ar putea avea o boală oncologică.
Consiliul Judeţean Olt accesează noi fonduri europene pentru doatarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina. Pe lângă dotarea laboratorului de anatomie patologică cu aparatura specială pentru realizarea imunohistochimiei anumitor tipuri de tumori, CJ Olt acceseză alte fonduri europene în valoare de 5 milioane de euro pentru achiziţia unor echipamente performante în secţia de Oncologie a SJU Slatina.
După o viaţă dedicată Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina şi pacienţilor olteni, chirurgul Nicolae Diaconescu a ieşit la pensie. 44 de ani şi peste 12.000 de intervenţii chirurgicale, aşa se poate descrie în foarte puţine cuvinte cariera medicului Diaconescu.