Sarcina după anticoncepţionale: la cât timp poţi rămâne însărcinată

De-a lungul tinereţii femeile îşi petrec suficient de mulţi ani încercând să nu rămână însărcinate, însă atunci când vine vremea să îşi dorească o sarcină, descoperă uneori, cu uimire, că nu e aşa de uşor.
Când vine vremea să îţi doreşti un copil - De-a lungul tinereţii femeile îşi petrec suficient de mulţi ani încercând să nu rămână însărcinate însă atunci când vine vremea să îşi dorească o sarcina, descoperă uneori, cu uimire că nu e aşa de uşor. În efortul lor de a bloca o sarcina nedorită, femeile folosesc contraceptive orale, plasturi hormonali, prezervative şi alte metode contraceptive.
 
La cât timp după anticoncepţionale se poate trece la conceperea unui copil?
 
Când vine vorba despre folosirea contraceptivelor hormonale, cel mai bine e să termini ciclul menstrual şi imediat după el să încerci să rămâi însărcinată - este de părere Frank A. Chervenak, profesor la Cornell University în New York, SUA. Aşadar, după terminarea sângerării, femeia poate începe încercările de a rămâne însărcinată iar unele femei reuşesc să rămână însărcinate chiar şi după o săptămâna sau două după oprirea pastilei anticoncepţionale.
 
„Le sfătuiesc pe femei să înceteze pastilele sau metodele hormonale după terminarea sângerării menstruale pentru a nu avea sângerări neregulate”, spune medicul.
 
În cazul în care femeia a avut în trecut o altă sarcină sau chiar o pierdere a sarcinii - medicul este de părere că este bine să aştepte trei luni pentru a oferi corpului o pauză de recuperare. În cazul când femeia a folosit un dispozitiv intrauterin hormonal de tipul Mirena, acesta trebuie scos înainte că femeia să înceapă eforturile de procreere. Iar cuplurile care folosesc prezervative, pot începe imediat misiunea lor.
 
Sursa: www.desprecopii.com