Schimbări mici, efecte mari

Uneori, schimbările mici pot avea rezultate spectaculoase, iar asta nu doar pentru domeniul amenajărilor interioare.
Fie că de-abia v-aţi mutat într-o nouă locuinţă, fie că v-aţi plictisit de amenajarea parcă lipsită de viaţă a dormitorului sau pur şi simplu simţiţi că e nevoie de o schimbare, amenajările interioare se pot simplifică folosind anumite trucuri (sfaturi sau idei, depinde cum doriţi să le spuneţi) care nu presupun un prea mare efort. 
 
Folosiţi-vă de ceea ce aveţi deja - Cu siguranţă că şi dumneavoastră deţineţi o sumedenie de lucruri aşezate în cutii, ascunse prin debara, pe care nu ştiţi cu exactitate când şi dacă le veţi mai folosi. Aşadar acum este momentul potrivit să aruncaţi o privire printre cutiile de depozitare şi să vedeţi ce anume aţi putea folosi pentru a redecora încăperile. Poate veţi descoperi o tavă uitată sau un ceainic vechi, nişte farfurii cu model sau colecţia de monede. Veţi fi surprinşi când veţi conştientiza câte puteţi realiza folosindu-va de ceea ce aveţi deja.
 
Amestecaţi - Vechiul, noul, imprimeurile vii sau texturile reliefate, toate pot fi amestecate pentru a putea obţine o amenajare deosebită. Nu veţi găsi nicăieri o regulă care să susţină că faceţi o greşeală aşezând canapeaua modernă lângă vitrina cu obiecte de familie care spun o poveste veche de câteva generaţii. Şi canapeaua are povestea ei, povestea timpului prezent în care trăiţi, iar trecutul şi prezentul pot fi părţi ale aceleiaşi amenajări atât timp cât această nu devine prea încărcată. Amestecurile pot da viaţă amenajării şi pot spori confortul şi căldură pe care această le emană. 
 
Accentul diferit de culoare - Se poate că pentru mulţi să nu mai fie o noutate faptul că accentele de culoare pot înveseli o amenajare, dar cel mai adesea acestea se referă la decoraţiuni colorate sau la un perete finisat diferit faţă de restul. Aceeaşi sugestie o puteţi folosi şi pentru interiorul şifonierului sau, de ce nu, pentru latura interioară a unei uşi.
Sursa: www.spatiulconstruit.ro