Semne ale sarcinii şi momentul important care îţi schimbă viaţa

Ce semne are sarcina? Dacă menstruaţia întârzie, sănii încep să devină tot mai mari şi sensibili, aveţi un gust metalic în gură şi vă simţiţi mai toată ziua obosită şi cu o poftă imensă de somn... nu vă alarmaţi.

Cel mai bine, cumpăraţi un test de sarcina şi respiraţi adânc. S-ar putea să fie un moment importantă în viaţa dumneavoastră. S-ar putea ca un îngeraş să fie pe drum. Care sunt, deci, primele semne ale sarcinii?

 

Semne ale sarcinii

 

Una sau mai multe dintre următoarele modificări pot să semnaleze prezenţa sarcinii. S-ar putea să nu identificaţi niciuna dintre ele la început, dar instinctul vă va spune că sunteţi gravide deoarece „vă simţiţi” altfel.


Lipsa menstruaţiei - dar, dacă ciclurile menstruale sunt de obicei neregulate - sau dacă sunteţi anxioasă, tracasată sau bolnavă, acesta nu reprezintă un semn sigur. De asemenea, e posibil ca, după ce rămâneţi însărcinată, să aveţi uşoare sângerări în preajma datei la care aşteptaţi în mod normal menstruaţia.


Mărirea sânilor care devin sensibili - uneori apare o uşoară senzaţie de mâncărime la nivelul lor. Un gust metalic, ciudat, în gură. Oboseala, nu doar seara, dar mai ales în timpul zilei. Slăbiciune fizică şi ameţeli. Creşterea scurgerilor vaginale.

 

Greaţă şi uneori vărsături - acestea pot apărea oricând în timpul zilei. Repulsie faţă de unele mirosuri sau mâncăruri (printre altele şi repulsie mare la fumul de ţigară, alcool). O poftă şi lăcomie neobişnuită pentru mâncăruri deosebite. Modificări pe plan afectiv din cauza modificărilor hormonale. Nevoia de a urina des.


După ce bebeluşul a fost conceput, probabil că vă veţi da seama sau veţi avea unele bănuieli că sunteţi gravidă datorită apariţiei unor semne, cum ar fi îngreunarea sânilor sau greţurile. Majoritatea acestor modificări au la baza creşterea nivelului de hormoni în perioada primelor săptămâni, când organismul dvs. se pregăteşte să hrănească bebeluşul. Stările neplăcute se atenuează sau chiar dispar complet în jurul săptămânii a 12-a de sarcină.

Cum se calculează vârstă sarcinii

 

Ceea ce trebuie să ştii este că punctul de plecare în determinarea vârstei sarcinii este dată ultimei menstruaţii. Cu alte cuvinte, medicii iau în calcul data ultimului tău ciclu menstrual şi reuşesc să stabilească săptămânile de sarcină în care te afli, dar şi data probabilă a naşterii bebeluşului mult dorit. Data probabilă a naşterii se determina prin adunarea celor 40 - 42 de săptămâni la dată ultimei menstruaţii.

 

Testul de sarcina, acel moment de neuitat

 

Mergeţi la farmacie şi cumpăraţi un test de graviditate. Bucuria de a afla că aţi reuşit merită banii. Atenţie însă, uneori şi testul greşeşte, dar asta se întâmplă foarte rar (pentru siguranţă vă recomandăm testul la două, trei săptămâni după întârzierea ciclului menstrual).


Toate testele conţin soluţii chimice care se amestecă cu câteva picături de urină. Folosiţi pentru test prima urină de dimineaţă. Diverşi indicatori, cum ar fi culoarea, vă vor semnala dacă sunteţi gravidă. Aveţi grijă să respectaţi instrucţiunile de folosire. Sfatul nostru este să cereţi apoi sfatul medicului ginecolog care poate stabili cu exactitate dacă sunteţi sau nu gravidă.


Sursa: www.desprecopii.com