Sfaturi în parierea pe o echipă defavorizată

Mulți pariori - majoritatea, aș spune chiar - nu apreciază să parieze pe echipa defavorizată. Beturile de acest fel, unele pe care le poti găsi pe beturi.ro, au potential de plati mari, dar cu un nivel ridicat de risc și o șansă scăzută de reușită și pentru acest motiv, pariorii își îndreaptă atenția către alte opțiuni - adesea spre echipele mari favorite. În multe cazuri, acest lucru are sens - există de obicei motive întemeiate pentru care o echipă este considerată un underdog greu, cu șanse mici de a câștiga meciul. Uneori, însă, ignorarea acestor defavorizate dificile înseamnă că lași pe masă un potențial serios de profit.


Puterea echipelor de nedorite este ușor de înțeles - ele plătesc atât de bine încât nu trebuie să câștige foarte des pentru a iti face un profit bun. Un pariu pe defavorizat cu cota +200 trebuie să câștige doar o treime din timp pentru ca tu să ieși pe zero, iar la +300 rata de câștig necesară este doar de 25 la sută. Problema, totuși, este că echipele adesea nu sunt capabile să câștige cu o rată suficient de mare pentru a crea un profit, astfel că te vei îndrepta încet dar sigur către faliment pariind pe ele. Trucul, așadar, este să poți evalua când un astfel de pariu este un pariu sigur, și când nu. Iată trei situații în care aceasta situatie merita o analiză mai atentă:

Favorite supraevaluate  

Echipele slabe sunt mai atrăgătoare cu cât oferă mai multă valoare - cu alte cuvinte, cu cât este mai mare decalajul între șansele lor de câștig și riscul pe care îl asumi făcând pariu. Una dintre cele mai bune modalități de a găsi valoare este atunci când publicul nu dă unei echipe creditul cuvenit. Pentru “underdog” adica nefavorit, acest lucru se întâmplă cel mai des atunci când favorita primește mai multă atenție decât merită. Nu sugerez că ar trebui să pariezi orbește pe underdog de fiecare dată când publicul susține cu entuziasm și în mod masiv un favorit. Cu toate acestea, ce poți fi sigur este că atunci când publicul susține puternic un favorit, casele de pariuri vor ajusta cotele corespunzător pentru a face ca acel favorit să fie mai puțin atractiv și astfel să-și minimizeze riscul de pierdere. Atunci când favoritul este mai puțin atractiv decât ar fi în circumstanțe normale, atunci are sens să presupui că pentru underdog cotele vor fi mai atractive decât ar fi în mod normal. Cu cât sunt mai bune aceste cote pentru underdogs, cu atât este mai ușor pentru ei să ofere valoare, și cu atât sunt mai mari șansele să găsești unul demn de pariat.

Meciuri favorabile în tăcere 

Cotele sunt stabilite în primul rând pe baza așteptărilor publicului cu privire la un meci. Publicul se bazează mai mult pe percepții și semne evidente de performanță decât pe subtilități. Acest lucru înseamnă că este foarte posibil ca publicul să nu observe un meci care este de fapt destul de favorabil pentru underdog-eri. De exemplu, poate un underdog la baseball joacă împotriva unei echipe mult superioare, dar a avut succes împotriva aruncătorilor stângaci de echipă în ultimul timp, în timp ce favorita a avut dificultăți împotriva acestora. Dacă ambele echipe folosesc aruncători stângaci, atunci ai putea avea oportunitatea de a găsi valoare. Sau poate că o favorită la fotbal american are o apărare foarte puternică, dar a fost mai puțin impresionantă când a întâlnit o echipă orientată spre opțiuni, așa cum va întâlni în meciul respectiv. Publicul probabil nu ar observa niciuna dintre aceste situații, ceea ce ar putea face underdog-urile mai atrăgătoare decât ar trebui să fie.

Diferențe în motivație 

Dacă un meci are un favorit puternic, atunci șansele sunt destul de bune ca dacă ambele echipe ar juca la potențialul maxim, atunci favoritul ar câștiga. Dacă urmărești multe sporturi, însă, atunci știi că uneori echipele nu joacă aproape deloc la nivelul lor maxim. Uneori aceste jocuri vin ca o surpriză totală - una nefericită dacă ai pariat pe ele. Alteori, însă, poți face o presupunere înainte ca jocul să înceapă că o echipă va fi semnificativ mai motivată decât cealaltă. Cel mai comun exemplu al acestui lucru ar fi la sfârșitul sezonului când favorita și-a asigurat un loc în playoff sau este practic sigură că o va face. Acestea ar fi cu siguranță favorite - și probabil în mod semnificativ - dacă ar juca împotriva unei echipe din partea de jos a clasamentului. Acea echipă de la subsol ar putea juca folosi jucători tineri în locul celor obișnuiți în încercarea de a vedea unde se situeaza pentru următorul sezon. Acești jucători tineri ar putea juca cu intensitate maximă în încercarea de a-și dovedi valoarea și de a-și câștiga un loc de titular, și ar putea fi motivați în mod special pentru că joacă împotriva unei echipe bune. Dacă acel entuziasm se potrivește cu o echipă aflată deja în playoff-uri care nu are niciun motiv real să câștige meciul, și care nu are niciun obiectiv mai mare decât să rămână sănătoși pentru playoffuri, atunci underdog-ul ar putea avea o șansă mai mare decât se aștepta de obicei să câștige. Acest lucru ar putea însemna că linia lor ar putea fi plină de valoare.

Concluzie

Parierea pe echipele defavorizate poate fi o strategie profitabilă atunci când sunt evaluate cu atenție și înțelegi circumstanțele care le favorizează. Este important să se facă analize obiective și să se identifice situațiile în care cotele oferite pentru echipele defavorizate oferă valoare reală, permițând pariorilor să profite de potențialul de profituri mari. Nu uita să joci responsabil!