Spitalul Județean Slatina va avea un nou corp nou cu şase etaje și heliport. CJ Olt a lansat licitaţia pentru demolarea Pavilionului Infecţioase

Consiliul Județean Olt investeşte 243,7 milioane de lei într-o nouă clădire pentru Spitalul Județean de Urgență Slatina, relocând secțiile de Boli infecțioase, Sterilizare centrală, Bloc operator și ATI, într-un corp modern S+P+6E cu heliport.


Forul judeţean a scos, luni, la licitație Achiziția publică de servicii de proiectare şi asistenţă tehnică pe perioada de execuție a lucrărilor pentru investiția „Demolare pavilion infecţioase și construire clădire corp nou S+P+6E cu destinația de spital și activităţi medicale, amenajari exterioare adiacente, dotări, utilităţi". Termenul de depunere a ofertelor este data de 16 august, valoarea estimată fiind de aproape un million de lei.

Investiţia este una importantă pentru sistemul de sănătate din județ ce va aduce, peste circa trei ani şi jumătate, servicii la standarde europene. Vor fi create aproximativ 63 de posturi: 47 pentru personal medical și auxiliar.

„Un heliport este atât de necesar în transportul pacientului critic”

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, Angela Nicolae, a declarat că finanţarea proiectului va fi asigurată prin Programul Național de investiții în infrastructura unităților spitalicești, CJ Olt urmând să depună cererea de finanţare.

Ea a adăugat că heliportul este necesar pentru pacienţii în stare critică.

„Consiliul Județean Olt demonstrează încă o dată angajamentul ferm față de creșterea calității serviciilor medicale pe care Spitalul Județean de Urgență Slatina le poate oferi cetățenilor județului Olt, pregătind un amplu proiect de investiții, care vizează  construirea unui nou corp de clădire cu regim de înălțime S+P+6, cu destinație de spital și activități medicale. Noul corp de clădire va fi construit în incinta spitalului, pe amplasamentul Pavilionului Boli Infecțioase, care va fi demolat și va găzdui un bloc operator nou, secția anestezie și terapie intensivă, un serviciu de sterilizare, secția boli infecțioase. De asemenea, va avea amplasat pe terasă un heliport, atât de necesar în transportul pacientului critic.

Proiectul Demolare Pavilion Infecțioase și construire clădire S+P+6E cu destinația spital și activități medicale, amenajări exterioare adiacente, dotări, utilități se află în procedură de achiziție pentru realizarea proiectului tehnic și a detaliilor de execuție, urmând ca ulterior, Consiliul Județean Olt să depună cerere de finanțare, în cadrul Programului Național de investiții în infrastructura unităților spitalicești.

Finanțarea și realizarea acestui proiect, reprezintă nu numai o investiție în infrastructura medicală, ci va transpune în realitate deviza noastră „INVESTIM ÎN SĂNĂTATE”, cu grijă pentru comunitate”, a afirmat Angela Nicolae.

Date tehnice

Prin demolarea Pavilionului Infecţioase se va realizare o nouă construcție pentru relocarea secţiei de Boli infecţioase, a Sterilizării centrale, a Blocului operator și ATI în corpul nou- propus - S+P+6E, cu suprafața construită de cca. 9.900 mp, cu toate spațiile şi utilitățile necesare pentru asigurarea tuturor funcționalităților impuse de normativele în vigoare în domeniul construcţiilor și al unităților spitalicești.

Clădirea nouă va avea o scară metalică exterioară de evacuare cu targa având suprafața construită de 54 mp și o pasarelă de legătura cu corpul C10 cu o suprafața construită de 28 mp, pasarelă închisă şi climatizată. Heliportul va avea o suprafață construită de aproximativ 576 mp.