Sucul de cartofi - 15 beneficii extraordinare, la care nu te-ai fi aşteptat

Banal şi ieftin, dar miraculos! Sucul de cartofi cruzi este cu adevărat o licoare extraordinară şi are proprietăţi vindecătoare deosebite. Sucul de cartofi cruzi este util îndeosebi în tratarea gastritei, a colitei şi a ulcerelor gastrice!

Legenda spune că în timpul Primului Război Mondial un grup de soldaţi germani înfometaţi au fost constrânşi să trăiască mâncând doar cartofi cruzi… Iar concluzia la care s-a ajuns ulterior este uimitoare: se pare că soldaţii care sufereau de afecţiuni gastrice s-au vindecat în mod miraculos. Mai târziu, după război, medicul J.F. Magerl a început să trateze pacienţii suferinzi de aceste afecţiuni cu suc de cartofi cruzi. Se pare că după o perioada de 10 zile de tratament, simptomele s-au retras în cazul majorităţii dintre pacienţi.


Indiferent că acestea sunt doar nişte legende populare sau nu, un lucru este sigur: sucul de cartofi cruzi este un remediu naturist excelent cu proprietăţi deosebite!


Sucul de cartofi cruzi: 15 beneficii deosebite

Sucul de cartofi cruzi are proprietăţi vindecătoare şi antiacide, ceea ce îl face eficient în tratarea gastritei, a colitei, a ulcerelor gastrice şi intestinale. În cazul acestor afecţiuni, este recomandat a se consuma jumătate de pahar de suc proaspăt de cartofi cruzi de 3 ori pe zi, timp de o lună. În aceste afecţiuni, cei mai indicaţi sunt cartofii roşii. Sucul de cartofi are totodată efecte benefice şi în cazul ulcerelor la stomac, a ulcerului duodenal sau a ulcerului peptic. În cazul celui din urmă, sucul de cartofi poate fi consumat că atare sau în combinaţie cu suc proaspăt de morcov. Ceaiul de salvie, urzică, studenita poate ajuta şi el.


Pe lângă faimoşii carbohidraţi pe care îi conţin, cartofii se pot lauda cu o compoziţie chimică complexă şi interesantă. Regăsim în compoziţia lor cantităţi semnificative de betacaroten, vitamina A, vitamina C, vitamine din complexul B (B1, B2, B6, acid folic). Ştiaţi spre exemplu că un singur cartof furnizează aproape jumătate din cantitatea zilnică recomandată de vitamina C şi vitamina B6 şi 18% din necesarul zilnic de fier şi vitamina B3? Pe lângă acestea, cartoful mai conţine şi potasiu, calciu, fier, mangan, fosfor, sulf, cupru, dar şi fibre şi proteine. Deoarece cartoful se numără printre cele mai alcaline alimente, sucul de cartofi cruzi poate fi de folos în neutralizarea acidului din stomac, ajutând totodată la calmarea durerilor de stomac. În plus, sucul de cartofi este util şi în reducerea inflamaţiei gastrointestinale. Pentru tratarea acestei afecţiuni, consumă zilnic 3 linguri de suc de cartofi cu jumătate de oră înainte de mesele principale.


Graţie conţinutului său bogat în minerale, potasiu şi sare organică, cartoful poate fi considerat pe bună dreptate unul dintre cele mai bune alimente antiinflamatorii. De aceea, sucul de cartofi cruzi, consumat frecvent, poate fi folosit în tratarea reumatismului sau a artritei, ambele boli inflamatorii, dar şi a gutei, a bolii lumbago, a durerilor articulare sau a durerilor de spate. Sucul acţionează că un bun antiinflamator şi reduce prin dizolvare depozitele excesive de acid uric din articulaţii. Pentru rezultate optime, încearcă să consumi sucul de cartofi cruzi dimineaţă, înainte de a servi micul dejun. Îl poţi consuma şi alături de o infuzie făcută din plante precum salvie, urzică, usturoi, cătuşnică etc.


Sucul de cartofi este un remediu natural ce acţionează benefic asupra sistemului digestiv al organismului, favorizând o bună funcţionare a sa. Totodată, sucul de cartofi este folosit drept un remediu eficient împotriva anumitor afecţiuni digestive precum constipaţia. Sucul de cartofi cruzi favorizează înmulţirea bacteriilor bune din tractul digestiv, ajutând totodată şi la prevenirea procesului de fermentare din intestine.


sursa:garbo.ro