Utilizarea unor grupări, în loc de elemente singulare pot adăuga un plus de interes vizual în decorul locuinţei dumneavoastră.
Obiecte de artă şi accesorii în multipli de trei
O modalitate de a folosi multipli de trei este legată de decorarea pereţilor. În loc să agăţaţi o singură piesă de artă de dimensiuni mari pe un perete lung, încercaţi să aşezaţi pe un rând trei fotografii înrămate sau trei tablouri, de aceeaşi dimensiune sau de dimensiuni diferite. Sau folosiţi o piesă de artă mare căreia să-i alăturaţi alte două piese mici aşezate una deasupra celeilalte.
Tehnica celor trei conferă un aer mult mai interesant decorului. Ţineţi minte că atunci când folosiţi această tehnică, elementele nu trebuie să fie în toate cazurile la fel. De exemplu, plantele aranjate în multipli de trei au un efect deosebit, mai ales dacă alegeţi plante care variază ca înălţime, amplasând pe cea mai înaltă în spate.
Pernuţe decorative în multipli de trei
Puteţi folosi tehnica celor trei şi în cazul în care introduceţi în decor pernuţe sau paturi. Atunci când aranjaţi pernuţele decorative ţineţi minte că pernuţele în număr par amplasate simetric, cum ar fi câte una sau două perne aşezate la fiecare capăt al canapelei, conferă încăperii un aspect tradiţional, în timp ce pernuţele în număr impar, aşezate în acelaşi fel, conferă un aspect contemporan decorului.
Tehnica celor trei în bucătărie
Tehnica la care ne referim în aceste rânduri poate fi folosită foarte eficient şi în bucătărie. Trei cutii de tablă pentru ceai, condimente sau alte alimente, de înălţimi diferite sau similare, vor arată foarte bine într-un rând deasupra blatului. Un recipient cu sare, unul cu piper şi o cutie cu alte mirodenii, aşezate în apropierea locului de gătit, reprezintă o altă combinaţie utilă şi estetică de trei elemente. Chiar şi ceva simplu precum un coş în care sunt aranjate trei mere frumoase poate adaugă un plus în decorul bucătăriei dumneavoastră.
Decorarea dormitorului
Trei pernuţe decorative aşezate pe pat conferă o notă elegantă decorului dormitorului dumneavoastră. Puteţi utiliza chiar şi elemente din toaleta obişnuită într-o manieră decorativă, aranjându-le în grupuri de câte trei, cum ar fi: o sticluţa frumoasă de parfum, o sticlă cu loţiune de corp şi un recipient cu pudră. Amplasate într-un colţ al camerei, acestea vor oferi un aer tradiţional şi atrăgător dormitorului.
Tehnică celor trei în baie
În baie încercaţi să folosiţi trei oglinzi mici, vertical, pe un perete îngust sau trei oglinzi înalte în locul uneia mari. Un coş pentru prosoape, combinat cu o vază cu flori şi un accent (obiect decorativ natural sau „fabricat”) cum ar fi: o scoică de mare, reprezintă un interesant şi atractiv grup de trei, care poate înviora baia dumneavoastră.
Sursa: www.incasa.ro